U nesreći koja se dogodila kada se autobus prevrnuo u Aksaraju, poginulo je šestoro ljudi, a povređene su 34 osobe. U momentu kada su se pojavljivale slike strašne nesreće, vozač autobusa Nurhan Hazer je rekao: "Jutarnje sunce mi je zaslepilo oči, ništa nisam mogao da vidim".

- Uleteli smo u jarak dok smo pokušavali da se spasemo - dodao je on.

Nesreća se dogodila oko 7 časova ujutru, u blizini sela Ačipinar, na 25. kilometru autoputa Aksaraj-Ankara.

Turistički autobus sa registarskim brojem 45 HB 0560, kojim je upravljao Nurhan Hazer (55), koji je prevozio putnike od Balikesira do Nevšehira u regionu Kapadokije, oteo se kontroli vozaču, udario u bankinu i zaustavio se tek nakon 90 metara.

U udesu je poginulo šest, a povređeno 25 osoba u autobusu, u kojem su bile 44 osobe, među kojima dva vozača, jedan vodič i 41 putnik.

Nakon obaveštenja, ekipe policije, Hitne pomoći i vatrogasaca su upućene na mesto nesreće. Povređeni su kolima hitne pomoći prebačeni u bolnicu u Aksaraj. Tela su smeštena u mrtvačnicu iste bolnice na obdukciju.

- Krenuli smo iz Balikesira, išli smo na put u Kapadokiju. Naš vozač je najverovatnije zaspao. Udario se u bankine, tamo je bio kanal. Put je bio prazan, a nesreću je skroz izazvao vozač. Autobus je krenuo iz Balikesira u 21.40 sati, pravili smo pauze, 15-20 minuta je bila pauza za doručak kada se nesreća dogodila, a autobus je bio loš i pretpostavljam da nije bio za vožnju - rekao je putnik Berna Kuru (49).

- Nije bilo saobraćaja do jutra. Napravili smo pauzu od dva sata. Posle poslednje pauze, trebalo je da bude pauza za doručak u Aksaraju. Koliko sam razumeo, autobus se prevrnuo na bok. Primetio sam da postoji otvor pozadi sa strane gde se prevrnuo i otkačio sam pojas i krenuo iza. U međuvremenu sam viknuo, sestra je bila pored mene, a ja nisam mogao ništa da čujem, izašao sam kroz razbijeni prozor autobusa i rekao joj da je eksplodirao rezervoar za gorivo - rekao je Ipek Kurt, jedan od putnika.

Deleći objavu nakon nesreće, ministar pravde Jilmaz Tunc rekao je sledeće:

- U vezi sa autobuskom nesrećom koja se dogodila na autoputu Aksaraj-Ankara od strane Glavnog državnog tužilaštva Aksaraj, pokrenuta je sudska istraga i dodeljena su tri državna tužioca. Našim građanima koji su izgubili živote u nesreći želim milost Božiju, njihovim porodicama strpljenje, a našim povređenim građanima brz oporavak - ističe se u objavi.

(Kurir.rs/Hurijet/Preneo: V.M.)