Nemoguće je pobediti Rusiju na bojnom polju, poručio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa rukovodiocima vodećih medijskih kuća zemalja članica BRIKS-a uoči samita u Kazanju.

On je ukazao da se "NATO bori sa Rusijom, ali rukama ukrajinskih vojnika", kao i da Kijev ne štedi svoju vojsku u interesu trećih zemalja.

"To što je neko nekada govorio o potrebi da se nanese strateški poraz Rusiji, da se obezbedi pobeda nad Rusijom na bojnom polju, i sami su se već uverili da je to nemoguće, nerealno. Pa su promenili svoje gledište. Uradili su pravu stvar, pohvalio bih ih za ovo", rekao je Putin.

Komentarišući napredak Specijalne vojne operacije, Putin je naveo da je Rusija spremna da nastavi borbu, kao i da NATO članice treba upitati kada će se umoriti od borbe protiv Rusije.

shutterstock_2127806855.jpg
Shutterstock 

Kako je istakao, sama ukrajinska vojska "nije u stanju da koristi visokoprecizno oružje, kao i da to sve rade specijalci NATO-a".

On je dodao da Rusija razmišlja o svojoj vojsci, kao i da se sama bori i pravi oružje i vojnu opremu.

On je dodao da je Rusija zainteresovana da se sukob u Ukrajini okonča što je brže moguće i mirnim putem.

"Rusija je uvek za pregovore. Što se tiče nas, što brže to bolje. Spremni smo za dijalog o mirnom okončanju sukoba u Ukrajini ali samo na bazi Istanbulskih sporazuma", istakao je ruski lider i dodao da bi Kijev za početak trebalo da ukine dekret o zabrani pregovora sa Rusijom.

Putin je izjavu Zelenskog o mogućnosti stvaranja nuklearnog oružja u Ukrajini nazvao "još jednom provokacijom".

"Rusija neće dozvoliti Ukrajini da napravi nuklearno oružje ni pod kojim uslovima", poručio je ruski predsednik i upozorio da će svaki korak Ukrajine u stvaranju nuklearnog oružja naići na odgovarajuću reakciju.

Kurir.rs/RIA Novosti/Agencije/Preneo: P. P. 

 BONUS VIDEO

Kurir televizija "Sada je prelomni period, zato je pojačan intezitet ofanziva" Analiza rusko-ukrajinskog fronta: Putin ima OVAJ cilj pre jeseni!