Ukrajinska odbrana u Časov Jaru (Časiv Jar) počinje da slabi ove nedelje, ruske oružane snage su uspele da se probiju u dve oblasti, piše Vol strit žurnal.

Izdanje napominje da bi rusko napredovanje moglo značiti značajan korak ka zauzimanju grada.
“Dovoljno je napraviti jednu grešku i Časov Jar može pasti za nekoliko dana“, To je za izdanje rekao komandir čete Oružanih snaga Ukrajine Rostislav Kasjanenko.

Ruske trupe su uspele da napreduju na Časov Jar sa istočne strane. Trenutno se vode aktivne borbe za grad. Ukrajinska vojska je saopštilo da ruske bespilotne letelice sprečavaju ukrajinske snage da popune zalihe i pošalju pojačanje u Časov Jar.

Gubitak ovog grada, zajedno sa Pokrovskom, biće ključan u pokušajima Moskve da “oslobodi” nepriznatu Donjecku Narodnu Republiku (DNR).

“Rusi žele da zauzmu oba grada pre nego što lišće opadne, lišavajući trupe vitalnih skloništa, i pre nego što naiđu zimske kiše i blato“, zaključuje izdanje.

U međuvremenu, Oružane snage Rusije, probivši odbranu Oružanih snaga Ukrajine u Časov Jaru, već su ušle 2,5 kilometra zapadno od kanala na jugu naselja. Ukrajinska vojska pretpostavlja brz gubitak grada, koji su uspeli da brane duž kanala poslednjih pet do šest meseci.

Kurir.rs/Vol strit žurnal/TV Front/Preneo: P. P.