Demonstranti u Iraku upali su u prostorije saudijskog televizijskog kanala u Bagdadu, nakon što je objavljen izveštaj u kojem se komandanti Hamasa i Hezbolaha nazivaju teroristima.

Između 400 i 500 ljudi napalo je studije saudijskog emitera MBC u Bagdadu nakon ponoći, a bilo je i protesta ispred zgrade.

"Uništili su elektronsku opremu, računare i zapalili deo zgrade", rekao je izvor iz Ministarstva unutrašnjih poslova za AFP.

Dodao je da je požar ugašen, a da su policijske snage rasterale okupljenu masu.

"Snage sigurnosti su i dalje raspoređene u blizini zgrade", dodao je.

Izveštaj se fokusirao na "terorizam" u regionu i spominjao nekoliko grupa i značajnih ličnosti, uključujući, na primer, Osamu bin Ladena.

Takođe je uključivao grupe koje pripadaju Osovini otpora, a među njenim članovima su Hamas, Hezbolah i naoružane iračke frakcije.

U izveštaju su spomenuti bivši lider Hezbolaha Hasan Nasralah, koji je prošlog meseca ubijen u Bejrutu, i bivši politički lider Hamasa Ismail Hanije, koji je ubijen u Teheranu u julu.

Takođe se referisalo na Hanijeovog naslednika, čelnika Hamasa Jahju Sinvara, koji je osmislio napad na Izrael 7. oktobra, i koji je ubijen u četvrtak u Gazi, kao na "novo lice terorizma".

(Kurir.rs/The Hindu)