Hejli Klifton-Karmak, 26-godišnja nastavnica matematike koja je početkom 2024. optužena za višenedeljno silovanje 16-godišnjeg učenika, priznala je krivicu za seksualni kontakt s učenikom, pa je 11. oktobra osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri godine, piše "The Kansas City Star". Međutim, drugi mediji pišu da iz zatvora možda može da izađe već posle samo tri meseca, ali samo ako uspešno kompletira program lečenja seksualnih prestupnika.

Klifotn-Karmak je učenicima srednje škole u kojoj je radila, u državi Misuri u SAD, govorila o svom privatnom životu i otkrivala detalje svog razvoda. Drugi mediji pišu da je nosila košulje s dubokim dekolteima i uske majice i da je učenicima detaljno govorila o seksualnim odnosima sa svojim bivšim suprugom. Uprava škole upozorila ju je da je prebliska sa svojim učenicima, piše "The Kansas City Star".

Nakon što je jedan učenik 7. decembra 2023. upravi škole rekao da zna za seksualnu vezu drugog učenika i spomenute nastavnice, policija je dan kasnije zaplenila njen mobilni telefon, a ona je tada odbacila tvrdnje da je u vezi sa učenikom.

Učenik koji je prijavio vezu policiji je rekao da su se drugi učenik i nastavnica upustili u seksualni čin. On se dogodio na prilazu u blizini kuće učenika koji je vezu prijavio. Poruke koje je policija pronašla u njenom telefonu pokazale su da su ona i učenik razgovarali o svom odnosu i da mu je ona slala svoje delimično gole fotografije.

Klifton-Karmak pobegla je iz Misurija 23. decembra, a uhapšena je 5. januara u Teksasu. Tada je optužena za silovanje i seksualni kontakt sa učenikom. Naknadno je 15. marta optužena i za ugrožavanje dobrobiti deteta, zlostavljanje deteta i distribuciju pornografskih materijala maloletnicima.

Otac žrtve uhapšen je 3. decembra nakon što je policiji rekao da je Klifton-Karmak bila u njegovoj kući pre nego što je iz Misurija pobegla u Teksas. On je 8. januara rekao da se ne smatra krivim za zločin ugrožavanja sigurnosti deteta. U međuvremenu je priznao krivicu za remećenje javnog reda i mira. On će svoju kaznu saznati 6. novembra.

Jedan svedok je policiji tokom istrage rekao da je žrtvin otac znao za seksualnu vezu svoga deteta i njegove nastavnice i da su drugi učenici "stražarili" dok su se njih dvoje u jednoj od školskih učionica upuštali u seksualne činove. Svedok je ocu žrtve navodno rekao da će policiji otkriti šta zna, a otac žrtve mu je tada navodno rekao: "Oni će to učiniti iza mojih leđa pa mogu i da pustim da se to dogodi".

Drugi svedok policiji je rekao da je 16-godišnji učenik drugim osobama pokazao fotografije svojih leđa na kojima su bile ogrebotine i rekao da su one nastale tokom seksualnih aktivnosti sa Klifton-Karmak.

Kurir/Jutarnji