Majka koja je odrubila glavu svom šestogodišnjem sinu u satanističkom ritualu umrla je nakon oružanog obračuna sa policijom u Brazilu.

Marija Mendes, 26, bila je hospitalizovana od 20. septembra nakon što su policajci pucali na nju kada je ubila svog malog sina Migela Alvesa u svom stanu u severoistočnom gradu Žoao Pesoa.

Majka je pogođena 14 puta, ali je preživela, pre nego što je kasnije dobila infekciju zbog rana od vatrenog oružja. Umrla je u četvrtak rano ujutru.

90969837-13971071-image-a-10_1729174244426.jpg
Facebook 

Zastrašujući incident se odigrao nakon što je vojna policija Paraibe odgovorila na hitni poziv komšija nakon što je čula bespomoćnog Alvesa kako traži pomoć.

Audio koji su stanovnici dali istražiteljima pokazao je da se mali Alves čuo kako viče „Upomoć, umreću“, „Pomozi, pomozi mi“ i „Mama, volim te“.

Agenti su u početku mislili da reaguju na izveštaje o napadu pre nego što su ušli u stan i zatekli Mendes kako sedi na stolici sa Alvesovom glavom u njenom krilu.

Policajci su pokušali da uhapse Mendesa, koji je potom pokušao da ih napadne nožem. Policajci su tada otvorili vatru na ženu.

Maria Mendes Miguel Alves
Facebook 

Vlasti su pretresle kuću i takođe su pronašle njihovu mačku, ljubimca, povređenu, u jednoj od dve spavaće sobe.

Takođe su pronašli više video snimaka koji su sadržali satanističke rituale obezglavljivanja.

Istražitelji tek treba da kažu šta je navelo Mariju da ubije sina u stanu.

Komšije su policiji rekle da su se Mendes i Alves uselili u kuću u avgustu, ali se o njoj nije mnogo znalo.

Mendes se suočio sa optužbama za okrutnost, ubistvo i pokušaj ubistva.

Šefica civilne policije Paraiba Luisa Koreja rekla je brazilskoj novinskoj agenciji G1 da je slučaj arhiviran i odbila da dalje komentariše.

Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo: D. P.