Najmanje tri osobe, uključujući jedno dete, poginule su tokom protekle noći u ruskom napadu dronovima na rezidencijalno područje u gradu Sumi na severu Ukrajine, javlja danas Ukrinform, dok ruski izvori izveštavaju o napadu ukrajinskih dronova u Zaporoškoj oblasti.

Ruske snage, kako su navele regionalne vojne vlasti Sumija, i jutros su nastavile da granatiraju tu oblast.

- Neprijatelj je jutros pogodio stambenu zgradu i objekte vitalne infrastrukture. Posledice jutrošnjeg napada se utvrđuju - saopštile su ukrajinske vlasti, navodeći da je iznad oblasti Sumi oboreno jutros 25 ruskih dronova.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je protivvazdušna odbrana protekle noći oborila 18 ukrajinskih dronova.

Prema navodima ruskih vlasti, ukrajinska vojska dronovima je napala Energodar, a prema preliminarnim informacijama, koje je saopštio gubernator Zaporoške oblasti Evgenije Balicki, poginula je jedna osoba.

- Kijevski teroristi pomoću bespilotnih letelica napadaju infrastrukturu grada Energodara i teritoriju u blizini Zaporoške nuklearne elektrane. U gradu nema struje. Preliminarno, jedan poginuli - naveo je Balicki na Telegramu i pozvao lokalno stanovništvo da ostane mirno, ode u skloništa i ne izlaie dok se situacija potpuno ne stabilizuje.

Direktorka za komunikacije nuklearke Evgenija Jašina navela je da se u napadu na Energodar zapalila se cisterna sa gorivom, preneo je Sputnjik.

Vlasti u dve ruske regije izvestile su da su ukrajinski dronovi gađali tri destilerije alkohola.

U Tambovskoj oblasti, jugoistočno od Moskve, napad dronom izazvao je požar u destileriji etanola Biokim, naveo je regionalni guverner Maksim Jegorov na Telegramu.

U regionu Tula, južno od Moskve, ukrajinski dronovi su pogodili destilerije alkohola, jednu u Efremovu i jednu u Lužkovskom.

(Kurir.rs/Fonet)