Libanski Hezbolah preuzeo je danas odgovornost za napad bespilotnom letelicom u subotu na kuću premijera Izraela Benjamina Netanjahua u Cezareji, u centralnom delu zemlje.

- Mi objavljujemo svoju punu i isključivu odgovornost za operaciju Cezereja u kojoj je ciljan ratni zločinac Netanjahu - izjavio je Muhamed Afif, šef za odnose sa medijima islamističke organizacije Hezbolah na konferenciji za novinare, preneo je Frans pres.

Netanjahu je rekao da ga taj napad nije odvratio od postizanja ratnih ciljeva.

On je, kako je rekao, velika greška pokušaj "iranskog saveznika" da ubije njega i njegovu suprugu.

Netanjahu i njegova supruga nisu bili kod kuće u to vreme i niko nije povređen.

Iranska misija u UN je saopštila da je tu akciju izveo Hezbolah iz Libana, a izraelska vojska navela da su korišćene tri bespilotne letelice, od kojih je jedna pogodila zgradu u Cezareji.

Vojska nije potvrdila da li je ta zgrada deo Netanjahuove rezidencije, niti obim bilo kakve štete.

Strani mediji su izvestili da je dron pogodio rezidenciju.

Netanjahu ima dva privatna doma - jedan u Jerusalimu i jedan u Cezareji, a njegova zvanična rezidencija u Jerusalimu se renovira.

Napad u Cezareji izveden je dok se Izrael priprema da odgovori na veliki iranski napad balističkim raketama 1. oktobra. Izraelski ministar odbrane Joav Galant je najavio da će taj odgovor biti smrtonosan, precizan i iznenađujući.

(Beta)

 BONUS VIDEO

Kurir televizija "HEZBOLAH TREBAO DA UDARI OŠAMUĆEN IZRAEL, SADA JE KASNO?!" Eksperti analizirali Nasralahov govor: NEĆE POKRENUTI TOTALNI RAT