Agostina Rubini Medina (24), studentkinja koja je sa prijateljima otišla u provod na Majorci, verovatno je zgnječen na smrt u kamionu za smeće, a zatim spaljena sa ostatkom otpada, saopštila je policija koja veruje da je u pitanju nesrećan slučaj.

Ona je nestala pre više od dve nedelje nakon noćnog izlaska sa prijateljima u Palmi.

Nacionalna policija Španije sada ima teoriju da se verovatno onesvestila dok je kopala po kontejneru, pretpostavlja se da nađe telefon. Tu joj je pozlilo i zaspala je, pa je radnici komunalnog preduzeća nisu ni primetili već su je ubacili u kamion gde je zgnječena i na kraju je bačena na deponiju gde se spaljuje smeće.

Radnik u prodavnici u blizini autobuske stanice rekao je da je devojka, koja je bila vidno pijana, svratila da kupi kesu čipsa nešto pre ponoći.

Ubrzo nakon toga, svedok koji je bio na autobuskoj stanici rekao je policajcima da su videli Medininu tašnu i bluzu uredno složene pored velikog kontejnera.

Podaci praćenja pokazuju da je Medinin telefon bio na tom mestu oko pola sata pre nego što se preselio na deponiju gde gubi signal. Vreme sa poklapa sa vremenom kad je komunalno preduzeće posećivalo te lokacije.

Agostina Rubini Medina, za koju je policija rekla da je mršava, imala je nisku toleranciju na alkohol i uzimala je lekove.

- Glavna hipoteza je da je ušla u kontejner da uzme nešto i da je imala nesreću da se loše osećala u kontejneru - rekao je novinarima inspektor Anhel Ruiz.

Policajci su dodali da je devojka bila mršava sa veoma niskom tolerancijom na piće, što je pogoršano lekovima koje je uzimala.

(Kurir.rs/The Sun)