Muškarac (32) prvobitno je teško ranjen u pucnjavi u okrugu Kalk u Kelnu, usled čega je prebačen u bolnicu — ali je usred povreda preminuo. 

Kako prenose tamošnji mediji, muškarac, koji je identifikovan kao David K. (32), ubijen je u sačekuši ispred teretane, dok se dodaje da je napadač pucao u njega nekoliko puta dok je stajao pored svog "mercedesa". Majka žrtve je sedela u kolima i gledala je kako joj ranjavaju sina. 

Prema rečima svedoka, napadač, koji izgleda kao mladić, nakon napada je pobegao na električnom skuteru, dok je policija po pozivu počela istragu. 

Spor oko 100.000 evra

Prema informacijama "Bild"-a, žrtva je identifikovana kao David K., dok se dodaje da je odranije poznat policiji, kao i da je zadobio prostrelne rane po stomaku i rukama. Mogući napadač je Hasan O. (35), poznat pod nadimkom Napoleon, koji je od ubistva krije, a koga takođe traži i Interpol. Kako se dodaje, Hasan O. je više puta od žrtve tražio 100.000 evra, ali motiv nije poznat. 

"Bild" dodaje da je "Napoleon" navodno naredio da se puca iz kalašnjikova na roditeljsku kuću i stan Davida K. pre ubistva. 

Kurir.rs/Bild/ Prenela: M.S.