Jedna beba je rođena nakon što je njena majka poginula nakon pada sa zgrade, dete je u kritičnom stanju i dobija negu, saopštila je policija.

Žena je bila u "kasnoj fazi trudnoće" kada je pala sa Šekspirovih kula u oblasti Burmantofts u Lidsu oko 10:25 sati, potvrdila je policija Zapadnog Jorkšira. Dete je potom rođeno u bolnici.

Portparol policije rekao je da se veruje da nema sumnjivih okolnosti u vezi sa smrću žene, koja je imala 30 godina. Ona je poginula na licu mesta, a obavešten je mrtvozornik.

Reporter Bi-Bi-Sija iz Jorkšira Dejvid Speril rekao je da nije bilo traga policijskog kordona kada je stigao na lice mesta. Rekao je da je mali broj ljudi ulazio i izlazio u stanove otkako je on stigao, a jedna žena, za koju se veruje da je rođaka, stala je da položi cveće.

Odbornik Luk Farli rekao je da je incident "duboko uznemirujući" i da je "tužan" zbog te vesti. On je dodao da je oblast puna mladih porodica i da je kula obnovljena pre četiri ili pet godina.

Upućujući saučešće porodici žene, on je dodao: "Takođe želim da uverim stanovnike da će tamo biti prisustva policije tokom narednog dana."

 Jedan stanovnik rekao je Bi-Bi-Siju da je bio u svom stanu na 14. spratu kada je čuo "tup udarac", nakon čega je usledilo vrištanje.

- To je šok za sve, za celu zajednicu.

Šekspirove kule su stambena zgrada sa 17 spratova istočno od centra grada, u blizini bolnice Sent Džejms.

Stanovi su u vlasništvu Gradskog veća Lidsa.

(Kurir.rs/BBC/Preneo: V.M.)