Ćerka rumunskog milionera Joana Krišana, Laura, uhapšena je danas pod sumnjom da je učestvovala u organizaciji ubistva svog oca koja je bilo misterija više od tri godine. Pored nje, u pritvoru se nalazi još troje ljudi, koji čekaju saslušanje u Bukureštu. 

Naime, kako navode tamošnji mediji, Laura se navodi i kao naručitelj ubistva svoga oca, koji je poginuo u eksploziji svog automobila marke "mercedes", koja se dogodila 29. maja 2021. godine na parkingu u ulici u Aradu. Njegovo telo je identifikovano putem obdukcije, dok su tužioci okarakterisali zločin kao ubistvo s predumišljajem, s obzirom da je korišćen eksploziv velike snage. 

Policija je izvršila pretres 7 kuća, prilikom čega je došla do novih saznanja koja će se koristiti u daljem slučaju. Izvori bliski slučaju navode da su za izvršenje zločina bila unajmljena četiri plaćenika — strani državljani iz Moldavije i Srbije. 

Godinu dana nakon ubistva, tužioci su izvestili da je tokom tog perioda intervjuisano 400 osoba, izvršeni su pretresi i različiti testova, prilikom čega su pratili kretanje biznismena pre smrti — ali je istraga cupkala u mestu tri godine. 

Sada se njegova ćerka sumnjiči da je sa još tri bliska prijatelja njenog oca planirala ubistvo.

Screenshot 2024-10-23 213155.png
Facebook/Siky Marco 

Screenshot 2024-10-23 213151.png
Facebook/Siky Marco 

Pojedini mediji navode da je motiv naručivanja ubistva (ne)raspodela imovine biznismena, koja nije išla u prilog ćerki. 

Laura je uhapšena u svojoj kući i odvedena prvo u sedište policije, a zatim i u Bukurešt. 

Joan Krišan
Facebook/Joan Krišan 

Ko je bio Joav Krišan

Joan Krišan je bio vlasnik jedne od retkih afričkih farmi soma u istočnoj Evropi, postavljene nekoliko godina u perimetru bivše fabrike konoplje koja se nalazi nekoliko kilometara od grada Arada. Farma ima 22 bazena koji se napajaju termalnom vodom iz 900 metara duboke bušotine, a neke od njih naseljavaju desetine tona ribe, napominje "Agerpres".

Kurir.rs/Gandul/Stirileprotv/ Prenela: M.S.

Bonus video:

00:57
Stručnjaci za Kurir: Šta ubistvo vođe Hamasa znači za Izrael? Izvor: Kurir televizija