U jučerašnjem terorističkom napadu u Ankari ubijeno je četvoro, a ranjeno više desetina ljudi. Ovim povodom oglasio se i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan koji boravi u Kazanju na samitu zemalja BRICS-a i osudio kako je rekao ovaj "gnusni teroristički napad". Najnovije informacije o napadu za jutarnji program kurir televizije "Redakcija" izneo je novinar iz Turske Jusuf Emin.

- Ministar unutrašnjih poslova potvrdio je da se ono što se desilo u Ankari može smatrati terorističkim napadom. U pitanju su dve osobe muškog i ženskog pola koji su pokušali automobilom da uđu na teritoriju veoma važnu za ministarstvo odbrane Republike Turske. Uprkos tome što su pripadnici policije i obezbeđenja odmah reagovali, u toku napada nastradalo je četiri osobe, a 14 je povređeno. Identiteti poginulih još uvek nisu objavljeni, tako da ne znamo da li se radi o pripadnicima policije ili obezbeđenja. 

Kurir televizija saznala je i detalje o pojačanim kontrolama na ulicama Ankare, kao i reakciji institucija:

- Ministarstvo unutrašnjih poslova takođe još uvek nije objavilo o kojoj terorističkoj organizaciji se radi. Organizovane su pojačane kontrole na svim mestima koje mogu biti potencijalna meta narednih napda i tako je situacija stavljena pod kontrolu. 

- Još jedna zanimljiva činjenica je da je pre dva dana objavljena vest o smrti terorističkog vođe Fetulaha Gulena ali još uvek nije poznato da li je to u vezi sa terorističkim napadom koji je zadesio Tursku. 

02:45
Turski novinar za Kurir televiziju nakon najnovijeg terorističkog napada u Ankari Izvor: Kurir televizija 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

BONUS VIDEO:

02:51
"KADA SE NAJAVI TERORISTIČKI NAPAD, ONDA..." Gosti jutarnjeg programa bez dileme: Evropa i Amerika strepe od OVOG ODGOVORA  Izvor: Kurir televizija