Pojavio se dramatičan snimak iz autobusa čiji je vozač preminuo usred vožnje, a dva putnika shvatila da je nešto krenulo po zlu.

Drama se odigrala u Kolorado Springsu, u SAD.

Na snimku se vidi da, kada je vozaču pozlilo, jedan čovek prilazi kako bi proverio šta se dešava, a drugi, videvši kakva im opasnost preti, brzo skače i preuzima kontrolu nad volanom.

Dok je istovremeno zvao hitnu pomoć, čovek koji je preuzeo kontrolu nad upravljačem autobusa je uspeo sigurno da zaustavi vozilo.

Vozač preminuo

Uprkos naporima dvojice putnika i dolasku hitnih službi, vozač autobusa je preminuo. Firma "Mountain Metropolitan Transit", u čijem je vlasništvu autobus, pohvalila je postupke dvojice muškaraca.

"Mountain Metropolitan Transit' iskreno zahvaljuje tim putnicima na njihovom brzom razmišljanju i postupcima, kojim su verovatno sprečili još tragičniju situaciju”, izjavila je portparolka MTT-a Elejn Šeridan.

"Javno smo pozvali oba putnika da nam se jave jer želimo da im ponudimo besplatne karte u znak zahvalnosti za njihovu pomoć tog jutra", dodala je Šeridan.

Portparolka je dodala da su uspeli saznati ime heroja koji je preuzeo upravljanje autobusom, ali nisu uspeli stupiti u kontakt s njim jer je napustio mesto događaja pre dolaska hitnih službi.

S druge strane, putnik koji je prvi primetio da vozaču nije dobro je napustio mesto događaja pre dolaska hitne pomoći jer je morao na posao, pa vlasti nisu uspele da ga identifikuju.

Šeridan je izjavila da je porodica preminulog vozača autobusa zatražila privatnost u ovom trenutku.