Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odbacio je mogućnost posete generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša Kijevu, prenela je ukrajinska agencija Unian, pozivajući se na dobro informisan izvor iz kabineta predsednika.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski odbacio je mogućnost posete generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonija Gutereša Kijevu, prenela je ukrajinska agencija Unian, pozivajući se na dobro informisan izvor iz kabineta predsednika.

- Generalni sekretar UN je pokušao da poseti Ukrajinu posle samita BRIKS-a, ali njegovu posetu ukrajinska strana nije potvrdila - naveo je pomenuti izvor.

w-57644071-guteres-zelenski.jpg
EPA / SERGEY DOLZHENKO 

Odbijanje Zelenskog da primi Gutereša u Kijevu povezuje se sa učešćem generalnog sekretara svetske organizacije na samitu BRIKS-a, koji je ove nedelje održan u ruskom gradu Kazanju.

Kako je preneo Unian, Gutereš je 24. oktobra održao govor na samitu BRIKS-a u prisustvu ruskog predsednika Vladimira Putina, u kojem je pozvao na pravedan mir u Ukrajini u skladu sa Poveljom UN.

Kurir.rs/Agencije/Unian/Preneo: P. P. 

  Bonus video:

00:05
Zelenski došao na sastanak sa svim liderima 1 Izvor: Kurir