Rusija je ponovo napala dronovima Kijev. Tokom četvoro-časovnog napada, oboreno je oko deset bespilotnih letelica, dok su dve osobe ranjene u ruskom grnatiranju centra Hersona. Ruski šef države Vladimir Putin izjavio je da ukrajinske Oružane snage ne kontrolišu svoje jedinice u ruskom regionu Kursk.

Dan ranije je ruski predsednik saopštio da je u Kurskoj oblasti opkoljeno oko 2.000 ukrajinskih vojnika. Oružane snage Ukrajine pokušavaju da deblokiraju opkoljavanje svojih jedinica u regionu Kursk. Oni čak i ne shvataju da su opkoljeni jer je, sudeći po informacijama koje imamo, izgubljena stabilna komanda i kontrola

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naveo je da Rusija namerava da od sledeće nedelje pošalje na front u Ukrajini severnokorejske vojnike. Radi se o jasnoj eskalaciji, poručio je Zelenski. Oko 12.000 severno-korejskih vojnika, uključujući 500 oficira i trojicu generala, nalaze se u Rusiji i prolaze obuku u pet baza, tvrdi Kijev.

01:21
Ruski predsednik saopštio da je u Kurskoj oblasti opkoljeno oko 2.000 ukrajinskih vojnika: situacija se ne smiruje! Izvor: Kurir televizija 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs