Trampova kampanja je prekinula ćutanje nakon što je bivša državna sekretarka SAD Hilari Klinton optužila bivšeg predsednika SAD za "ponovno izvođenje" nacističkog mitinga na Medison skveru 1939. godine.

Kampanja Donalda Trampa proziva Hilari Klinton zbog "odvratnih" opaski na račun bivšeg predsednika.

Neuspeli predsednički kandidat Demokratske stranke sa izbora 2016. godine optužila je kandidata GOP-a da je pokušao da "rekonstruiše" zloglasni nacistički skup iz 1939. godine na Medison Skver Gardenu.

Ona je dala šokantnu primedbu samo nekoliko minuta nakon što je Trampa nazvala "fašistom" tokom sastanka sa voditeljkom CNN-a Kejtlin Kolins u četvrtak.

Hilari Klinton Trampov miting upoređuje sa Hitlerovim

Bivša državna sekretarka Sjedinjenih Država dala je hrabru izjavu o Trampovoj predstojećoj kampanji na Medison Skver Gardenu tokom svog intervjua u četvrtak.

tramp+.jpg
EPA Erik S Lesser 

Ona je uporedila bivšeg predsednika sa nemačkim diktatorom Adolfom Hitlerom, rekavši Kolinsovoj da "Tramp zapravo rekonstruiše miting na Medison Skver Gardenu  iz 1939. godine.

- Dakle, mislim da to ne možemo ignorisati - izjavila je ona.

Opravdavajući svoje stavove o Trampu, bivša prva dama je tvrdila da je "fašistički".

x-ap-jacquelyn-martin.jpg
AP/Jacquelyn Martin 

- Nažalost, ovde u Americi taj termin odgovara. O tome pišem u svojoj knjizi. Predsednik Frenklin Ruzvelt je bio zaprepašćen time što su nacisti, fašisti u Americi, stajali u redu kako bi u suštini obećali svoju podršku takvoj vrsti vlade koju su videli u Nemačkoj - rekla je ona.  

Trampova kampanja je kritikovala Hilari Klinton zbog "odvratnih" opaski o bivšem predsedniku SAD

Nazivajući Hilarine opaske o Trampu "odvratnim", nacionalna sekretarka za štampu u kampanji za Trampa Kerolin Levit rekla je u izjavi za New York Post: "Hilari Klinton je toliko zbrkana zbog svog besnog osmogodišnjeg slučaja sindroma anti-Trampovog poremećaja da je zaboravila. Ona je vodila događaj na Medison Skver Gardenu kada je bila senator, a njen suprug Bil je tamo prihvatio nominaciju demokrata."

- Ostavljajući po strani njeno licemerje, Hilarina retorika o delu naše zemlje je odvratna - istakla je Levit.

(Kurir.rs/Hinduistan Times/preneo: V.M.)

 BONUS VIDEO

01:10
Obama pružio podršku Kamali: "Kamala Haris je vođa, Tramp misli samo o sebi i nije pravi izbor za Ameriku!" Izvor: Kurir televizija