Trinaestogodišnja devojčica nožem je napala i teško povredila svoju sestru (7) u Lajpcigu, da je devojčica preminula u bolnicu usled povreda. Prema saznanjima "Bild"-a, porodica je poreklom iz Srbije. 

Do ubistva je došlo u petak uveče, a čak i danas, pozadina zločina je i dalje potpuno nejasna. Kako je saopštila portparolka policije Džozefin Sader, poziv za hitnu pomoć primljen je u centar za vanredne situacije oko 19.15 časova.

Kako "Bild" saznaje, 13-godišnjakinja je sama pozvala broj za hitne slučajeve.

Dete je umrlo u bolnici

Kada su spasioci stigli u stan u prizemlju stambene zgrade u ulici Kulkvicer Štrase u Lajpcigu-Klajncšoher, zatekli su teško povređenu sedmogodišnju devojčicu. 

- Prema uviđaju, rane su ubodne - rekla je portparolka policije Sader za "Bild", koji saznaje da je ubistvo počinjeno nožem

Prema dosadašnjim saznanjima policije i javnog tužilaštva, smrtonosne povrede zadala je njena starija sestra.

- Trinaestogodišnjakinja se trenutno nalazi na lečenju u specijalističkoj klinici - dodala je Sader.

Kako se dodaje, starija sestra još uvek nije saslušana, dok je nejasno da li je zločinu prethodila svađa.

Da li je krivično odgovorna?

Prema informacijama "Bild"-a, porodica je iz Srbije.

- Uvek smo viđali majku kako kuva sa otvorenim prozorom. Nikad nismo znali tačno koliko ljudi živi u stanu. Uvek je bilo različitih stanara - izjavio je komšija. 

Uprkos strašnom zločinu, 13-godišnjakinja se može izvući nekažnjeno jer Krivični zakonik (član 19) kaže: "Ko je mlađi od četrnaest godina tokom izvršenja krivičnog dela nije krivično odgovoran". Međutim, porodični sud u Lajpcigu mogao bi da naloži da devojčica bude smeštena u dom.

Ipak, rad policije na mestu zločina nastavljen je u subotu rano popodne — detektivi su obezbedili dokaze u porodičnom stanu, jer se mora dokazati ko je počinio ovaj zločin i da li je za to odgovorna (samo) tinejdžerka.

Kurir.rs/Bild/ Prenela: M.S.