Nastao je pravi šok u Berlinskom zoološkom vrtu, praćen uzvicima i glasnim vikanjem posetioca kada je "nešto" palo u vodom ispunjeni jarak unutar ograđenog prostora gde su smešteni polarni medvedi.

Na šok posmatrača, to je bio zvuk pada 32-godišnje žene koja je bila u poseti zoo vrtu i koja je plivala prema polarnim medvedima. Sve se dešavalo u proleće 2009. godine.

Lokalno stanovništvo i turisti hrlili su u Berlinski zoološki vrt, masa ljudi se šetala okolo kada je ugledala atrakciju zoološkog vrta - porodicu od četiri polarna medveda.

Bilo je vreme hranjenja i kao i obično, medvedi su privukli ljude dok su se posetioci okupljali oko ograđenog prostora da vide arktičke zveri. Međutim, toliko su opasni predatori, da čak ni čuvari zoološkog vrta ne ulaze u ogradu tokom vremena hranjenja.

Njihov zabavni dan u zoološkom vrtu ubrzo bi se pretvorio u košmar nakon što se žena popela na zid i skočila u ledenu vodu ispod.

Posetioci su ostali užasnuti kada su videli ženu kako pliva ka polarnim medvedima koji su sedeli na stenovitom ostrvu u centru ograđenog prostora. Za svoju nepromišljenu odluku žena je umalo mogla da plati visoku cenu.

Dok je većina medveda bila previše ometena svojim obrokom, jedan od medveda je primetio nezvanog gosta u ograđenom prostoru i krenuo ka njoj. Neverovatni snimci pokazuju kako medved nasrće na ženu, grizući je za vrat, a bol od ujeda predatora bio je vidljiv na njenom zgrčenom licu.

Svedoci, uključujući porodice sa malom decom, bili su šokirani kada su videli šta se dešava pred njihovim očima, a mnogi su verovali da će ubrzo gledati raskomadano telo.

Srećom, pre nego što je mogla da se dogodi tragedija, žena je počela mahnito da beži iz ograđenog prostora.

Screenshot 2024-10-27 143119.png
Screenshot Daily Mail Video 

Na strmom zidu koji je odvajao medvede od publike, dočekali su je čuvari zoološkog vrta koji su očajnički bacali gume za spasavanje prema ženi, dok su drugi bacali meso i gurali medvede da ostave ženu na miru.

Na snimku se vidi kako 32-godišnjakinja u više navrata pokušava da pobegne pokušavajući da se popne na zid na bilo koji način. Užas nije prestajao sve dok je neprestano klizila nazad u vodu u momentu kada se tri od četiri medveda okupljaju oko nje.

U više navrata bi je povukao jedan od medveda koji je zaronio pod vodu i zgrabio žrtvu za leđa dok pokušava da je odvuče.

Screenshot 2024-10-27 143103.png
Screenshot Daily Mail Video 

Žena je na kraju izvučena na bezbedno korišćenjem gume za spasavanje, dok su čuvari zoološkog vrta držali životinje podalje bacajući im hranu.

Neimenovana žena je hitno prevezena u obližnju bolnicu sa ranama na rukama, kukovima, leđima i nogama, ali je prema rečima čuvara zoološkog vrta imala sreće da je uopšte pobegla.

Biolog iz zoološkog vrta Hajner Klos rekao je nemačkoj štampi u to vreme da je incident mogao da bude "još strašniji".

Screenshot 2024-10-27 143025.png
Screenshot Daily Mail Video 

Polarni medvedi nisu kažnjeni za napad. Portparol policije je 2009. rekao za Der Špigl: "Žena je neoprezno uskočila i logično je da očekuje da odrasli polarni medvedi rade takve stvari."

Screenshot 2024-10-27 143125.jpg
Screenshot Daily Mail Video 

Ovo nije bio prvi slučaj da je posetilac skočio u ograđeni prostor. Godine 2008, 37-godišnji muškarac je ušao u ograđeni prostor držeći bebu polarnog medveda Knuta.

Dvogodišnji Knut je postao svetski slavna ličnost nakon što je postao prvi polarni medved koji se rodio i preživeo detinjstvo u zoološkom vrtu za više od 30 godina.

Čovek je preskočio ogradu jer je mislio da je Knut sam. Međutim, pre nego što je uspeo da se približi životinji, čuvari zoološkog vrta su primetili uljeza i namamili Knuta u prostor komadom mesa. Čovek je pobegao nepovređen.

(Kurir.rs/Daily Mail/Preneo: V.M.)

  Bonus video:

00:49
Dete upalo kod medveda u zooloskom vrtu  Izvor: Telegram/RT