Petogodišnji dečak upucan je u glavu nakon što je u subotu uveče više puta pucano na automobil koji je vozio njegov otac, policiji poznat zbog trgovine drogom. 

Nesrećni dečak je bio na zadnjem sedištu automobila kada se desila tragedija u Francuskoj, u blizini Rena.

Prema prvim informacijama, sve se odigralo između 22 i 22.30 na kružnom toku u mestu Pace. Kako je saopštilo javno tužilaštvo u Renu, otac je vodio sina "kod majke koja živi u drugom kraju". Kad je otac s detetom u kolima krenuo u tom smeru, automobil je počeo da ga prati.

Prema očevoj verziji, koju je "Le Parisien" uspeo da sazna od policijskih i žandarmerijskih izvora, u drugom vozilu koje ih je jurilo, nalazili su se 'ljudi sa kapuljačama'. U blizini ovog mesta su nekoliko puta otvorili vatru 'u njihovom smeru', pogodivši gepek i zadnje staklo. Na automobilu koji je vozio otac vide se brojne rupe od metaka, potvrđuju u Žandarmeriji.

Otac je nepovređen, ali 'u stanju šoka', odmah obavestio Hitnu pomoć, podvlači policijski izvor, i žandarmeriju, dok je drugo vozilo pobeglo.

Dete je pogođeno sa 'dva projektila u glavu', precizira zamenik tužioca Rena Žan-Mari Blin u saopštenju za javnost.

On je hitno hospitalizovan u subotu uveče u bolničkom centru Ren, saopštila je žandarmerija. Ove nedelje, javni tužilac u Renu rekao je da je dečak i dalje ugrožen.

Ova potera bi mogla biti povezana sa pucnjavom u vezi sa trgovinom drogom koja se dogodila u subotu ujutro u okrugu Maurepas, gde otac živi. Prema rečima zamenika tužioca, istog jutra u ovom naselju došlo je do 'rafalnih paljbi', 'gde je primećena grupa muškaraca sa kapuljačama kako kruži po kraju, a jedan od njih je nosio puškomitraljez'.

Ova pucnjava zahtevala je, prema istom izvoru, 'intervenciju RAID službi i izvršeno je oko dvadesetak hapšenja koja su dovela samo do provere identiteta, sa izuzetkom jedne osobe koja je privedena policiji'. U istom naselju, precizira tužilaštvo, 'nađen je još jedan povređen muškarac, žrtva tuče'. On je 'trenutno hospitalizovan i očekuje se da će uskoro biti saslušan'.

(Kurir.rs/Avaz)

  Bonus video:

00:13
Bara gde se utopio dečak u Malošištu Izvor: Kurir/M.S.