Kutija za prikupljanje prevremenih glasova u saveznoj državi Vašington uoči američkih predsedničkih i kongresnih izbora 5. novembra izgorela je danas u požaru za koji se sumnja da je podmetnut i koji istražuje FBI, saopštila je lokalna policija.

Snimak lokalne televizijske stanice KATU prikazuje glasačku kutiju u Vankuveru iz koje kulja dim, a vidi se i više glasačkih listića u plamenu. Kutija nije bila ispražnjena od nedelje u 8.00 po lokalnom vremenu pa je stotine glasačkih listića uništeno,a samo nekoliko njih je moglo da se spasi, objavila je televizija pozivajući se na lokalne zvaničnike.

Policijska uprava Vankuvera saopštila je da je uklonila 'sumnjivu napravu' koja je bila pored kutije. Kutija se nalazila u 3. okrugu savezne države Vašington, mestu jedne od najneizvesnijih borbi za Predstavnički dom Kongresa, u kojem se takmiče demokratska predstavnica Marie Gluzenkamp Perez i republikanski protivkandidat Džo Kent.

Incident je poslednji u nizu sabotaža glasačkih kutija. Policija u Portlandu u državi Oregon je jutros primila dojavu o sličnom požaru koji je izazvala zapaljiva naprava u glasačkoj kutiji. U četvrtak je u Finiksu muškarac uhapšen nakon što je zapaljeno poštansko sanduče u kojem je izgorelo 20 glasačkih listića.

(Kurir.rs/Katu.com/Index.hr)

Bonus video:

05:19
Vesna Rivas: Dan kada će se održati izbori u Americi ima veoma povoljan kod po Trampa! Izvor: Kurir televizija