Drogirala je pacijente sredstvom za smirenje kako bi im ukrala nakit, a jedna žena je umrla. Sada je medicinska sestra Marija N. (37) osuđena na doživotni zatvor na Regionalnom sudu u Regenzburgu (Bavarska) zbog podmuklog ubistva iz koristoljublja!


Optužena, koja dolazi sa Filipina, do samog kraja je negirala zločine.

- Nisam imala ništa s tim - rekla je ona, ali upoređujući spiskove dežurstva sa misterioznim slučajevima, njeni pretpostavljeni u bolnici Svetog Jozefa su joj ušli u trag.

Istražitelji su uspeli da dokažu da je pre hapšenja 27. februara dala sunarodniku na čuvanje 900 evra i nekoliko satova. Pored toga, Marija N. je uspela da dokaže da je više puta prodavala stavri trgovcu plemenitim metalima.


Istražitelji su otkrili i pretraga na njenom mobilnom telefonu, gde je, prema njihovim rečima, tražila  „kaznu za pljačku u Nemačkoj“, „nuspojave midazolama“ – i kako da probudi pacijente nakon davanja sedativa.

Umrla je Marija S. (65), koja je bolovala od raka, dok su dva druga pacijenta morala da budu reanimirana.

Sudija je smatrao da je dokazano da je zlostavljala ukupno četiri pacijenta, ali su se njeni branioci već izjasnili da neće prihvatiti presudu. Njihov argument je da su mnogi ljudi na odeljenju imali su pristup ormanu sa lekovima, a da je zlato koje je prodato bilo je nasledstvo od Marijinih roditelja.

Kurir.rs/Bild