Ministar Federacije BiH tukao vlasnika kafića
Foto: Printskrin YT

Masovna tuča

Ministar Federacije BiH tukao vlasnika kafića

Planeta -
Zukan Helez, ministar za boračka pitanja Federacije BiH, učestvovao je u sukobu u ugostiteljsom oblaku "Volan" u Bugojnu u kome je provređen vlsnik lokala Benjamin Hajdarević

SARAJEVO - U ugostiteljskom objektu "Volan" u Bugojnu došlo je do masovne tuče u kojoj je učestvovao i ministar za boračka pitanja Federacije BiH Zukan Helez, inače član Socijaldemokratske partije BiH.

U tuči koja se dogodila sinoć, teško je povređen vlasnik lokala Benjamin Hajdarević. Hajdarević je smešten u bolnicu, a za Dnevni avaz je izjavio da je ministar Helez, koji je bio u društvu još najmanje pet osoba, prvi nasrnuo na njega.

"Sedeo sam u kafiću kada su se ispred pojavila dva džipa. Čim su ušli, Helez mi je prišao i udario me prvi šakom u lice. Nakon toga je nastao opšti metež u kojem su me tukli i njegovi prijatelji. Gledao sam samo kako da spasim svoju trogodišnju ćerku, koja mi je sedela u krilu", rekao je Hajdarević.

Hajdarević i Helez su već ranije imali nesuglasice u jednom bugojanskom kafiću koje nikada nisu rešili. I tada je došlo do gurkanja, ali osim psovki, nije bilo većeg incidenta, piše sarajevski list.

Ministar Helez nije odgovarao na telefonske pozive novinara, a policiji je prijavljen incident.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track