MISTERIOZAN NESTANAK PREMIJERKE: Jingluk Šinavatra nije se pojavila u tajlandskom sudu na izricanju presude!

Printscreen Tweet

Vrhovni sud Tajlanda izdao je nalog za hapšenje bivše premijerke Jingluk Šinavatre, nakon što se ona nije pojavila na izricanju presude na suđenju zbog programa za subvencionisanje pirinča.

Mediji javljaju da je pobegla iz zemlje pozivajući se na neimenovane izvore bliske partiji bivše premijerke.

Izvori tvrde da je Šinavatra iznenada donela tu odluku, neposredno pre nego što je trebalo da bude izrečena presuda. Ranije je objavljeno da advokati bivše premijerke, koja je optužena za nemar, kažu da je ona bolesna.

Pretpostavlja se da se bivša tajlandska premijerka Jingluk Šinavatra, koja je u egzilu nalaziti u Dubaiju gde njen brat Taksin ima luksuznu rezidenciju, rekao je visoki funkcioner njene stranke.

"Mogla bi se nalaziti u Dubaiju", kazao je neimenovani visoki funkcioner njene stranke.

Naime u Dubaiju njen bogati brat Taksin, nekadašnji premijer, svrgnut vojnim državnim udarom 2006., pronašao je sklonište 2008., takođe bežeći od pravosuđa. Tamo provodi deo godine, ali puno putuje, u Aziju i Evropu.

Njeno poslednje javno pojavljivanje u Tajlandu bilo je u sredu u budističkom hramu u Bangkoku.

Dan kasnije je putem Fejsbuka pozvala svoje pristalice da ne idu na izricanje presude na Vrhovni sud jer strahuje od nasilja. Prilikom obraćanja bila je odevena u crno na neodređenom mestu.

Po funkcionerima stranke ona je napustila zemlju još u sredu. Brojni lokalni mediji spominjali su odlazak prema susednoj Kambodži. Mediji međutim spekulišu da je njen odlazak dogovoren sa vladajućom vojnom huntom.

Kurir.rs/CNN

printscreen tweet