ZAVODE MALOLETNIKE I NE PLAŠE SE ZATVORA: Stručnjaci konačno objasnili šta se sve krije iza navale POHOTNIH PROFESORKI

Youtube/Facebook

Sve češće se u medijima pojavljuju vesti o nastavnicama koje su uhvaćene u seksu sa učenicima, a mnoge od njih su završile iza rešetaka.

Primera radi, udata i uspešna nastavnica u Floridi uhapšena je prošle nedelje posle seksualnog odnosa sa 14-godišnjim učenikom. Osim što mu je slala eksplicitne fotografije, 26-godišnja Stefani Piterson mu je prodavala marihuanu.


Prošlog meseca, Aleksandrija Vera, koja je predavala u srednjoj školi u Teksasu i zatrudnela s 13-godišnjim učenikom, osuđena je na deset godina zatvora kada je priznala da je s njim više puta imala seks.

Možda najpoznatiji je slučaj 34-godišnje Meri Kej Leturno, koja je devedesetih godina radila kao nastavnica u osnovnoj školi u Sijetlu. Godine 1996. uhapšena je zbog seksa s 12-godišnjim učenikom Vilijem Fualauom. Majka dvoje dece osuđena je na sedam godina zatvora, ali je par nastavio vezu nakon što je izašla. Venčali su se, dobili dvoje dece i razveli se.


Podaci organizacije Sloboda informisanja pokazuju da je u Velikoj Britaniji 2015. godine više od 100 žena osuđeno zbog seksualnih prestupa. U proteklih nekoliko godina taj broj je porastao za skoro tri puta.

Poražavajuća je okolnost što je uglavnom reč o školskom osoblju, među kojima su nastavnice, ali i direktorke škola. Šta se događa u glavama tih žena? Šta ih tera da zavode maloletnike?

ZAVODE MALOLETNIKE I NE PLAŠE SE ZATVORA: Stručnjaci konačno objasnili šta se sve krije iza navale POHOTNIH PROFESORKI  Youtube


Andrea Darling sa Katedre za kriminologiju Univerziteta Daram objavila je članak na sajtu “The Conversation” u kome piše da se ti primeri ne uklapaju u uobičajenu sliku o tzv. “pedofilima predatorima”.

"Za razliku od ostalih počinilaca seksualnih zločina, one se ne bave tom profesijom da bi sebi obezbedile pristup deci. Moja istraživanja navode na zaključak da te žene (mada ne sve) seksualno zlostavljaju učenike zbog nezadovoljenih intimnih potreba usled problema u vezi, ili zato što se, na primer, osećaju usamljeno", objašnjava ona i dodaje da se takve žene razlikuju od drugih žena seksualnih prestupnika po tome što su uglavnom starije, bolje situirane, imaju bolje socijalne veštine i u većini slučajeva nemaju problema sa zloupotrebom droga.


"Na njihovo ponašanje u izvesnom smislu utiču okolnosti u kojima rade", kaže.

Psihijatar Domenik Sporteli kaže da je psihologija seksualne aktivnosti između nastavnica i njihovih maloletnih učenika veoma složena, a zasniva se na iskorišćavanju osetljivosti učenika. Radi se predatorskom odnosu po svim definicijama.

"Koren takvih odnosa je u “moći” koju u svojim rukama drži nastavnica, tj. njenoj dominaciji i kontroli", objašnjava Sporteli.


"Nastavnica je privatno možda usamljena, nezadovoljna vezom, oseća potrebu da se osveti, seksualnu želju, ili naprosto veruje da je reč o “pravoj ljubavi”, dodaje. U mnogim slučajevima, takve žene su u prošlosti bile izložene seksualnom i psihološkom zlostavljanju.

Seksolog i stručnjak za ljubavne veze doktor Niki Goldstajn kaže da različiti faktori mogu podstaći nastavnice da seksualno iskorišćavaju učenike.


"To može biti činjenica da takve veze često ne budu otkrivene, niti prijavljene, ali i seksualizacija omladine, seksualno oslobađanje žena i činjenica da su nastavnice sve mlađe", kaže ona.

Andrea Darling ističe da je takvo ponašanje zlostavljanje i da ga treba kažnjavati na odgovarajući način. Uticaj koji takva veza može da ima na žrtvu predmet je čestih rasprava, “zato što društvene i kulturne norme pogoduju stvaranju slike o ženi kao nekome ko “brine o drugima i vaspitava”, kao “poštenijem polu” i samim tim nesposobnim za “seksualno nasilje”, piše ona.

Samim tim, seksualno zlostavljanje iza koga stoji žena smatra se manje štetnim i posledicom mentalne nestabilnosti ili pritiska partnera, čime se oduzima značaj posledica po žrtvu.

Kurir.rs/News.com.au
Foto: Youtube/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SEKSI RUSKINJA ZAPALILA MUŠKU MAŠTU: Milioni UZDIŠU za njom! I vi ćete kada je budete videli!