RAT NAD UKRAJINOM Ruski krenuli u novu taktiku borbe! Profesionalci na zemlji, a bespilotne letelice osmatraju i gađaju sa neba!

FOTO Printscreen Twitter

Ruska vojska u odnosu na prethodne nedelje i dane izgleda da je promenila taktiku napada uvodeći sve više precizno oružje poput krstarećih raketa tipa kalibr i balističkih iskander M, a od jutros i borbene dronove.

Naime, rusko ministarstvo odbrane objavilo je preko svoje televizije borbeno delovanje dronova po objektima i položajima ukrajinske vojske.

Sve veću ulogu dobijaju i bespilotne letelice poput izviđačke Orlan 10, koja preuzima ulogu osmatranja vojišta i dvanaja jednicama na terenu detaljnih informacija.

Očigledno je da se u pristupu ruske vojske nesto promenilo u zadnjih 24 časa.

Naime, ruski predsednik Vladimir Putin zbog katastrofalnih rezultata u Ukrajini smenio je čak osam generala zbog loših informacija, i slabih rezultata u borbenim operacijama. Ove informacije saopštila je inače ukrajinska strana, dok ruska se ne oglašava.

Inače, sve vidljivje postaje na terenu da primat polako u borbenim operacija preuzima profesionlna vojska umesto ranijih regruta i rezervista, koji su imali velike gubitke. Do sad na terenu najbolje su se u borbenim jednicama pokazale snage iz Čečenije i Ingušetije, kao i snage DNR i LNR.

Kurir.rs/A.Mlakar