ŽENI SE SOROŠEV SIN, VERENICA STARIJA 10 GODINA DOBILA DIJAMANT Radila za Hilari Klinton, ima sina iz braka s osuđenim političarem

Shutterstock, INSTAGRAM / Planet / Profimedia, TASOS KATOPODIS / Getty images / Profimedia, Aaron Schwartz / INSTAR Images / Profimedia, Jennifer Graylock / Alamy / Alamy / Profimedia

Huma Abedin (49), nekadašnja dugogodišnja saradnica Hilari Klinton, u vreme dok je ova bila na čelu Stejt departmenta i predsednička kandidatkinja, udaće se za Aleksa Soroša (39), sina američkog milijardera mađarskog porekla Džordža Soroša.

USA tudej prenosi da je par juče zvanično objavio fotografiju prosidbe na Instagramu.

Na njoj se vidi Sorošev sin kako kleči pred Abedin.

- Ovo se desilo... ne bismo mogli da budemo srećniji, zahvalniji niti zaljubljeniji - napisao je Aleks Soroš uz sliku uz emotikon vereničkog prstena.

Njujork postov sajt Pejdž siks je objavio da je Abedin sinoć viđena sa tim velikim dijamantskim prstenom na ruci kada je krenula na večeru s Anom Vintur, glavnom urednicom Voga, u restoran na Aper ist sajdu.

Vog je pisao da je mlađi Soroš zaprosio Abedin još u maju u stanu u Njujorku nakon čega su otputovali u Italiju na proslavu veridbe.

TASOS KATOPODIS / Getty images / Profimedia 
Huma Abedinfoto: TASOS KATOPODIS / Getty images / Profimedia

Oni su modnom magazinu rekli da su se upoznali u jesen prošle godine na rođendanu zajedničkog prijatelja.

Abedin je tokom kampanje Hilari Klinton za predsednicu 2016. bila zamenica šefa izbornog štaba, ali za nekadašnju prvu damnu SAD počela je da radi skoro dve decenije pre toga.

INSTAGRAM / Planet / Profimedia 
Aleks i Džordž Sorošfoto: INSTAGRAM / Planet / Profimedia

Od 2010. do 2017. Abedin je bila udata za bivšeg kongresmena Entonija Vajnera.

Aaron Schwartz / INSTAR Images / Profimedia 
foto: Aaron Schwartz / INSTAR Images / Profimedia

Podnela je zahtev za razvod nakon što je on na sudu priznao krivicu za slanje materijala s*ksualne prirode maloletnoj osobi.

Jennifer Graylock / Alamy / Alamy / Profimedia 
Hilari Klintonfoto: Jennifer Graylock / Alamy / Alamy / Profimedia

Vajner je zbog toga proveo 18 meseci u federalnom zatvoru, a sa Abedin ima 12-godišnjeg sina Džordana.

Abedin je punu deceniju odbijala da komentariše medijske natpise o Vajnerovom neverstvu, da bi 2021. izjavila za USA tudej da je spremna da ponovo živi svoj život.

(Kurir.rs/USA Today/Page Six/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

GAJOVIĆ ŽESTOKO OPLEO PO KONTROVERZNOM SRPSKOM MILIJARDERU: Šolak nije zaradio prvi milion već je dobio od Soroša OVO MU BAŠ SMETA  Kurir televizija