MINISTRU POLICIJE UPUĆENO PISMO ZARAŽENO KUGOM: Novi šok u državi nakon napada na železnicu RADNICI PRIMETILI CRNI PRAH U POŠTI

Yves Herman-Pool / Sipa Press / Profimedia

Pismo zaraženo kugom upućeno je francuskom ministru policije Žeraldu Darmaninu!

Pošiljka je prema navodima Parisijena pronađena u centru za sortiranje pošte u departmanu Zlatna obala u centralnoj Francuskoj! Bila je bez pečata i imala je "neotkrivene natpise" na poleđini što je izazvalo sumnje među radnicima u sortirnom centru u Longivu.

Kada su je otvorili otkrili su da je napunjena crnim prahom i da sadrži pismo prepuno rasističkih uvreda. Takođe su otkrivene čestice crnog baruta.

Stručnjaci su testirali prah pronađen unutar koverte i potvrđeno je prisustvo patogena kuge. Policija je saopštila da je sadržaj pisma naknadno poslat na dalje ispitivanje u Pasterov institut dok je tužilaštvo u Dižonu pokrenulo istragu.

Ministar unutrašnjih poslova je inače u ponedeljak ujutru na televiziji Frans 2 govorio o nedavnim napadima na železničku infrastrukturu samo nekoliko sati pre ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u petak. Darmanin je rekao da "naginje verovatnoći" da iza podmetnutih požara stoje krajnje levičarski ekstremisti.

(Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)