DRAMA NA LETU, AVION HITNO MORAO DA SLETI: Posada povraćala, a putnici VRIŠTALI! Objavljen dramatičan snimak (VIDEO)

Shutterstock

Let “Junajted erlajnsa” od Hjustona do Bostona bio je primoran da sleti na aerodrom “Vašington Dales” u nedelju ujutro nakon što su piloti prijavili “opasnu situaciju” u vezi stjuardese na “Boingovom” avionu “737 maks-8”.

Malo je detalja poznato o tome što se dogodilo na letu “Junajteda” 477, sem snimka kontrole leta komunikacije uživo između pilota i kontrolora na tlu, kao i potvrde aviokompanije da je došlo do medicinskog problema.

Avion je poleteo iz Hjustona oko 10.00 ujutro 28. jula, ali kako je do Bostona ostalo još sat i 40 minuta leta, piloti su zatražili dozvolu da preusmere let jer je stjuardesa povraćala u zadnjem delu aviona.

To obično ne bi bio razlog za preusmeravanje krcatog aviona, ali je pilot objasnio da je lekar razgovarao sa posadom i da je “zvučalo kao da je prilično loše tamo iza” i da je “i dalje veoma loše”.

- Posada povraća, a putnici na sve strane traže maske – rekao je.

"Želim da ga prizemljim što je pre moguće"

Pilot je dodao da želi da prizemlji avion “što je pre moguće” zbog “opasne situacije” i da radije ne bi leteo još skoro dva sata do Bostona pored takvih dešavanja u avionu.

“Junajted” je inicijalno izvestio da je let morao da se preusmeri zbog “hitne situacije sa putnikom”, ali je portparol kasnije potvrdio da je let preusmeren na “Dales” zbog medicinskog problema”.

- Letelica trenutno prolazi kroz dubinsko čišćenje i radimo na tome da naše putnike prebacimo u Boston uskoro – rekao je on.

Sličan incident u maju

Portal podseća da je u maju drugi “737 maks-8” kompanije “Junajted” morao da prođe kroz dubinsko čišćenje nakon što je grupi od 30 putnika pozlilo tokom četvorosatnog leta od Vankuvera u Kanadi do Hjustona. Oboleli putnici bili su deo veće grupe od 75 putnika koji su tek okončali svoj put u Britansku Kolumbiju i vraćali se za Teksas. Oni koji su se razboleli prijavili su simptome poput gripa i mučninu, dodaje portal.

(Kurir.rs/Blic/Preneo: Đ. M.)