UKRAJINSKI DRON PROŠAO KROZ OTVOREN PROZOR I UBIO ŽENU! Sve je planulo u sekundi, kamera zabeležila UŽASAN prizor (VIDEO)

Printscreen

Ukrajinska vojska saopštila je juče da je tokom noći s petka na subotu napala ruski aerodrom Morozovsk i brojna skladišta nafte i goriva u tri ruska regiona. Vojska je rekla da je u napadu na aerodrom pogodila skladište municije u kojem su ruske snage među ostalom opremom držale navođene vazdušne bombe.

Napad na skladišta nafte i pogone za skladištenje goriva i maziva u regionima Belgorod, Kursk i Rostov izazvao je požare dva rezervoara nafte, navodi se u izveštaju.

Rusija je u subotu saopštila da je tokom noći i jutra oborila 76 ukrajinskih bespilotnih letelica koje su gađale skladišta nafte izazivajući požare. Većina tih bespilotnih letelica je "presretnuta i uništena" u regionima Rostov, gde se nalazi središte ruske operacije u Ukrajini.

U belgorodskom regionu, napad dronom bio je usmeren na skladište nafte u okrugu Gubkin, izazvavši tamo požar koji je brzo stavljen pod kontrolu, prema regionalnom guverneru Vjačeslavu Gladkovu.

Međutim, neki snimci dokazuju da dronovi nisu bili usmereni prema skladištima i vojnim objektima. Tako jedan amaterski snimak jasno pokazuje kako ukrajinski dron doslovno ulazi u jedan stan u stambenoj zgradi u Belgorodu. Prema izveštajima ruskih medija, u stanu je bila jedna žena koja je na mestu ostala mrtva.

U regionu Rostov, koji se graniči sa Ukrajinom, šest bespilotnih letelica ciljalo je tokom noći skladište nafte, a nekoliko rezervoara goriva zapalilo se u okrugu Kamenski, rekao je čelnik lokalne uprave Vladimir Savin.

Rusija gotovo svakodnevno objavljuje da je uništila ukrajinske bespilotne letelice lansirane na njenu teritoriju.

Kijev kaže da izvodi ove udare kao odgovor na ruska bombardovanja Ukrajine više od dve godine i da gađa vojne i industrijske ciljeve.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo: A.N.)