PORUKA U BOCI IZ DRUGOG SVETSKOG RATA PRONAĐENA U SMEĆU POSLE URAGANA: Pismo potiče iz čuvene američke MORNARIČKE BAZE (VIDEO)

screenshot YT/10TampaBay

Žena sa Floride koja je čistila đubre nakon uragana Debi pronašla je poruku u boci staru skoro 80 ​​godina!

Suzan Flement-Smit pronašla je belešku iz doba Drugog svetskog rata koja je imala zaglavlje američke mornaričke baze koja se i danas nalazi u Litl Kriku u Virdžiniji.

Flement-Smit je rekla za WTSP da nije mogla da podnese smeće duž Bulevara Bejšor u gradu Sejfti Harbor nakon olujnog nevremena i da je prošle srede odlučila da počne da čisti.

PORUKA U BOCI IZ DRUGOG SVETSKOG RATA PRONAĐENA U SMEĆU POSLE URAGANA: Pismo potiče iz čuvene američke MORNARIČKE BAZE (VIDEO)  Youtube

- Primetila sam staklenu flašu i jasno sam mogla da vidim nekakvo pismo unutra - Flement-Smit.

Beleška je bila ispisana kurzivom na komadu papira dok je dobar deo reči izbledeo. Autor je poruku uputio prijatelju po imenu Li dok u tekstu objašnjava njihove planove da idu u radio školu. Datum beleške je 4. mart 1945. godine. Unutar boce bila je i čaura.

Mornarička baza je formirana tokom Drugog svetskog rata da pripremi amfibijske snage poput vojnika koji su se iskrcali na plažama Normandije u Francuskoj. Mornarica je rekla da ne može da potvrdi autentičnost pisma jer nema prezimena.

Baza je inače udaljena oko 1300 kilometara od mesta gde je boca pronađena.

Flement-Smit se nada da će misterija oko pisma biti razotkrivena.

Poruka u boci, koja je nedavno pronađena u pesku na obali Nju Džerzija, podsetimo, mogla bi da bude najstarija ikada otkrivena!

(Kurir.rs/NY Post/Preneo Z.Ko)