ŠEFOVI MOSADA I IZRAELSKE BEZBEDNOSNE SLUŽBE PUTUJU U KATAR: Sastanak u cilju uspostavljanje prekida vatre i oslobađanje talaca

GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu šalje danas šefa izraelske obaveštajne službe Mosad Davida Barneu i Ronena Bara, šefa bezbednosne službe Šin bet, u glavni grad Katara Dohu na razgovore čiji je cilj uspostavljanje prekida vatre i oslobađanje talaca iz Gaze, javio je izraelski TV kanal 12.

Američki izvor upoznat sa razgovorima je rekao da je planirano učešće šefa Centralne obaveštajne službe (CIA) Vilijama Bernsa.

Međutim, kako je najavljeno, palestinski Hamas neće učestvovati.

Posrednici u tim razgovorima su takođe Katar i Egipat, a razmatra se predlog sporazuma o prekidu vatre u Gazi koji je krajem maja predstavio predsednik SAD Džozef Bajden.

Predlog za koji je Bajden rekao da je izraelski ima široku međunarodnu podršku.

Sporazum bi doprineo, kako se veruje, stišavanju desetomesečnog rata u Gazi i oslobađanju oko 110 talaca još uvek zatočenih na toj palestinskoj teritoriji.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

EKSPERTI TVRDE: Izdavanje naloga za hapšenje Netanjahua i vođe Hamasa je vrsta PRITISKA DA SE DEISKALIRAJU AKTIVNOSTI U GAZI  Kurir televizija