UKRAJINCI NAPRAVILI EKSPLOZIVNU NAPRAVU OD AUTOMOBILSKIH DELOVA! Odmah su napali Ruse, snimak eksplozije se ŠIRI (VIDEO)

Printscreen

Ukrajinski borci nedavno su napravili moćnu bombu na daljinsko upravljanje koja je delimično napravljena od rezervoara vodonika Tojote Mirai.

Bomba je konstruisana kako bi bila iskorišćena tokom julske protivofanzive u Vovčansku u severnom delu Ukrajine. Ruske snage navodno nisu uspele u ofanzivi južno od Vovčanska i povukle su se u fabriku agregata na severu grada.

Ukrajinci su ih skoro opkolili, ali im je nedostajalo vatrene moći da jednako napadnu fabriku. Stoga su se okrenuli neobičnom izvoru i izradili bombu od delova automobila.

Ukrajinski borci navodno već duže koriste delove iz napuštenih vozila kako bi proizveli samoubilačke dronove i vozila na daljinsko upravljanje. Na primer, baterije i motori izvučeni su i iz napuštenih Tesla.

U ovom slučaju Ukrajinci su napravili bombu od rezervoara visokog pritiska težine oko 50 kilograma u kojeg stane oko 6 kilograma vodonika pri pritisku od 600 bara. Rezervoar mora biti jako čvrst jer vodonik u njemu ima ogromnu potencijalnu energiju od 33.6 Wh/kg, ili oko 677.6 megadžula za ceo rezervoar. To je jednako eksplozivnoj moći oko 160 kilograma TNT-a.

Bomba je postavljena na daljinski upravljano vozilo koje je uspešno stiglo do istočne zgrade u fabrici u kojoj su se skrivali Rusi, a potom je detonirana pa je izazvala ogromnu eksploziju. Napad je omogućio ukrajinskim borcima da zauzmu položaj i ugroze ruske linije snabdevanja.

(Kurir.rs/Index/Preneo: A.N.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"UKRAJINCI BEZ BORBE ZAUZELI TERITORIJE U RUSIJI" Stručnjaci analiziraju: Ovo im je bila cela ideja, ŠTA OČEKIVATI U BUDUĆNOSTI?  Kurir televizija