TRAMP OPET VREĐAO KAMALU: Nazvao je glupom, na skupu objasnio inflaciju na primeru bombona "OVO JE BAJDENFLACIJA" (VIDEO)

AP Matt Rourke, EPA Bizuayehu Tesfaye

Kandidat Republkanske stranke za predsednika SAD, Donald Tramo nastavio je sa svojom retorikom prema kandidatu Demokrata Kamali Haris, pa ju je na sinoćnjem skupu u Ešvilu u Severnoj Karolini nazvao "glupom".

Tramp ovaj put nije u fokus stavio rasni identitet Harisove, već je više govorio o njenoj politici. Ali nastavio je sa vređanjem, pa ju je u jednom trenutku između redova nazvao "glupom", a komentarisao je i njen smeh

"To je smeh osobe koja ima velikih problema", rekao je.

Bivši američki predsednik je sa sobom na binu poneo i pakovanje čuvenih bombonica za svež dah. Imao je kutijicu normalne veličine i jednu dosta manju, kako bi na tom primeru objasnio inflaciju u Sjedinjenim Državama.

AP Matt Rourke 
foto: AP Matt Rourke

Tramp je zapravo izmislio i novi naziv pa je umesto inflacija koristio reč "Bajdenflacija", aludirajući na aktuelnog predsednika SAD i Trampovog dojučerašnjeg prtoivkandidata. U upečatljivom vizuelnom poređenju, Tramp je predstavio dve različite veličine kutijica s bombonama.

"Ovo im je najbolja reklama ikada", rekao je Tramp, pokazujući regularnu kutijicu bombona.

"A ovo je inflacija", naglasio je pokazujući minijaturno pakovanje.

TRAMP OPET VREĐAO KAMALU: Nazvao je glupom, na skupu objasnio inflaciju na primeru bombona "OVO JE BAJDENFLACIJA" (VIDEO)  Youtube

Ipak, ovo nije prvi put da Donald Tramp koristi ovu "tehniku" s bombonama. To je već uradio u Mineapolisu, ali njegov potez imao je efekta. Republikanske pristalice su oduševljene, dok su Demokrate to opisale kao "očajnički potez", budući da se pozivao na Džoa Bajdena koji mu već tri nedelje nije protivkandidat, jer se povukao iz predsedničke trke. No, Bajden je i dalje predsednik, naglašava Trampova strana.

Kandidat Republikanaca nastavio je sa oštrim rečima upućenim Kamali Haris, i istakao da je ona kandidatkinja Demokratske stranke samo zato jer se "njihov borac povukao".

"Znate li zašto ona nije dala intervju? Nije baš pametna. Ona nije inteligentna. A dosta toga smo prošli sa ovim tipom, pokvarenim Džoom. Američki san je mrtav. Amerika nije velika", rekao je Tramp.

On je kritikovao rad Kamale Haris prethodne četiri godine, budući da je bila, i još uvek jeste deo Bajdenove administracije.

"Njena ekonomska politika biće verovatno kopija mog plana", zaključio je bivši američki predsednik.

Kurir.rs/ Milica M. Crnogorac