VLADIMIR PUTIN ODAO POČAST ONIMA KOJI SU ŽIVOT DALI ZA NEZAVISNOST AZERBEJDŽANA! Kasnije se očekuju pregovori dvojice lidera

EPA Alexey Maishev sputnik kremlin

Ruski predsednik Vladimir Putin, odao je počast nacionalnom lideru Azerbejdžana Hejdaru Alijevu, a potom se uputio se ka Večnom plamenu u "Aleji mučenika". Ovde je ruski lider položio venac, odajući počast onima koji su dali život za nezavisnost Azerbejdžana.

Predsednik Ruske Federacije položio je venac od crvenih ruža na spomenik, a potom je pratio vojnike koji su nosili vence duž zida sa spomen-pločama na kojima su uklesana imena, godine života i portreti poginulih. Kada je vojska postavila venac na Večnu vatru, Putin je ispravio vrpcu, a zatim se poklonio.

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Baku, gde će od 18. do 19. avgusta boraviti u državnoj poseti.

AP/Vyacheslav Prokofyev 
foto: AP/Vyacheslav Prokofyev

On će sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim razgovarati o stanju bilateralne saradnje, kao i o aktuelnim pitanjima na međunarodnom i regionalnom nivou.

Ruski lider je u Baku stigao avionom specijalnog odreda "Rusija", a na aerodromu ga je čekao svečani zeleni tepih, namenjen za doček uvaženih gostiju u Azerbejdžanu, uz koji je bila postrojena i počasna garda.

Planirano je da šefovi dve države najprije komuniciraju u užem formatu, a potom da rusko-azerbejdžanski razgovori budu nastavljeni u proširenom formatu.

EPA/Vyacheslav Prokofyev Sputnik 
foto: EPA/Vyacheslav Prokofyev Sputnik

Kao rezultat dve runde pregovora, biće usvojena zajednička izjava lidera, te potpisano više međuvladinih i drugih dokumenata.

Na kraju ceremonije potpisivanja, Putin i Alijev će obavestiti predstavnike medija o rezultatima pregovora. Međutim, program Putinove posete Azerbejdžanu se tu neće završiti.

(Kurir.rs/TASS/Preneo: A.N.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"PUTIN POISTOVEĆEN SA NAJVEĆIM TERORISTIMA, ON JE PRETNJA BROJ 1" Lunić na samitu NATO: Zapadni Balkan na udaru HIBRIDNIH PRETNJI  Kurir televizija