UMRLA NAJSTARIJA ŽENA NA SVETU: Španjolka Marija (117) osetila da je kraj "Ne plačite, ne volim suze"

Youtube/Sky News Australia

Sa 117 godina umrla je osoba koja se smatrala najstarijom na svetu, Španjolka Marija Branjas, objavila je njena porodica.

"Marija Branjas nas je napustila. Umrla je onako kako je želela: u snu, mirno i bez bola. Zauvek ćemo je se sećati po savetima i dobroti koju je pružala svima", napisala je porodica na društvenim mrežama, prenosi “DailyMail“.

Marija je živela poslednje dve decenije u domu za stara lica u Olotu u Španiji, gde je proslavila svoj 117. rođendan u martu ove godine.

Youtube/Sky News Australia 
foto: Youtube/Sky News Australia

Lekari nisu imali mnogo posla oko Marije, jer joj je zdravlje bilo sasvim u redu. No, ona je nekoliko dana pre smrti izjavila da se oseća slabom.

"Bliži se i moje vreme. Ne plačite, ne volim suze. I, što je najvažnije, ne tugujte za mnom. Gde god da odem, biću srećna", napisali su na porodičnom profilu kao njene reči koje je želela da uputi pratiocima.

Gerontološka istraživačka grupa koja prati podatke o ljudima za koje se smatra da imaju 110 ili više godina, navela je da je Branjas bila svega godinu dana najstarija poznata osoba na svetu, posle smrti francuske časne sestre Lusil Rendon prošle godine.

Na listi te grupe najstarija osoba na svetu je sada Japanka Tomiko Itoka koja ima 116 godina.

Kurir.rs/Beta/Dejli mejl/Priredila Milica CG

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"NE MOGU DA ŽIVIM, A NE MOGU NI DA UMREM" Baka Đurđa ima 114 godina! Od 11 dece, o njoj brine najmlađi sin: KAD UMREM - BIĆE BOLJE  Kurir TV