TAJNI AGENT SPREČIO KKK DA UBIJE OBAMU?! Otkrio jeziv plan za atentat: Pripadnik klana mi pokazao SKRIVENI KREMATORIJUM u dvorištu

Shutterstock, AP Charles Rex Arbogast

Članovi Kju-Kluks-Klana imali su 2008. godine razrađenu šemu da ubiju Baraka Obamunekoliko dana pre nego što je izabran za predsednika SAD!

Pripadnici klana sa Floride isplanirali su svaki detalj - dan i vreme, znali su za trasu kojom će se kretati kolona tadašnjeg senatora Ilinoisa i odredili lokaciju sa koje će pucati, obezbedili su puške kalibra 50, a čak su organizovati i da se vozila ubica posle atentata unište.

Samo jedan scenario nisu uzeli u obzir - da će plan otkriti neko od njih.

Džo Mur je bio iniciran u KKK bratstvo godinu dana ranije. Impresionirao je kolege iz klana sa ulepšanim vojnim dosijeom i poznavanjem oružja. Upravo je Mur, vojni veterinar koji je časno otpušten iz vojske, sprečio da KKK ubije Obamu.

Članovi klana, međutim, nisu znali da se Mur infiltrirao u KKK kao doušnik FBI za borbu protiv terorizma.

- Morao sam da poštujem naređenja i uradim sve što je bilo potrebno da sprečim ubistvo Baraka Obame - navodi Mur u svojim novim memoarima.

Mur, vođen vatrenim patriotizmom i dubokim prezirom prema rasistima, sproveo je prvu tajnu operaciju FBI usmerenu na KKK. Prethodno je noseći uređaj za snimanje prisustvovao spaljivanju krsta i drugim jezivim ritualima i prisustvovao. Uspeo je da identifikuje nekoliko policajaca i vladinih zvaničnika koji su bili članovi KKK. Istovremeno je pružajući dezinformacije članovima klana potencijalno spasao život čoveka koji će postati prvi američki crni predsednik.

Mur navodi u memoarima da mu je jedan član klana pokazao bunkere napunjene vatrenim oružjem i taktičkom opremom dok mu je drugi pokazao spalionicu u dvorištu.

EPA-EFE/ROBERT PERRY 
foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

- To je moj lični krematorijum - rekao mu je član klana.

Dvostruki život je uzeo danak.

- Stalno sam zamišljao da članovi klana dolaze po mene nakon što su saznali moju pravu svrhu - navodi Mur.

Paranoja, međutim, nije sprečila Mura da se 2013. godine infiltrira u ogranak KKK u Bronsonu na Floridi. Ispostavilo se da je Obamin uspon na političkoj sceni naglo podstakao interesovanje i učlanjenje u KKK i druge grupe belačkih suprematista.

Sve se srušilo nakon što je Mur razotkrio četiri istaknuta člana KKK u zaveru za ubistvo crnca po imenu Voren Vilijams. Muri i njegova porodica bili su primorani da uzmu nove identitete i započnu novi život daleko od Floride.

- Noći bih ležao budan misleći da je moja nagrada za najuspešniju infiltraciju u Kju Kluks Klan u istoriji FBI bila gubitak kuće, skoro sve imovine, prijatelja, ali po svemu sudeći - moje budućnosti - priseća se Mur.

Pravda je zadovoljena 2017. godine kad su sva četiri optužena člana klana osuđena na zatvorske kazne. Presuda je izazvala šok i mnogi članovi su napustili KKK i pridružili se desničarskim grupama.

- Veoma sam ponosan što sam jednoj organizaciji mržnje zadao razorni smrtni udarac. Pokret je generalno daleko od mrtvih ili čak u padu - navodi Mur koji sada živi sa svojom porodicom na nepoznatoj lokaciji.

(Kurir.rs/NY Post/Preneo Z.Ko)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"OBAMA NE PODRŽAVA KAMALU HARIS IZ JASNOG RAZLOGA" Analitičari o značaju podrške bivšg predsednika SAD: Izložen je pritiscima  kurir televizija