JEZIVE POPLAVE POGODILE DELOVE ITALIJE, VODA NOSI SVE PRED SOBOM Putevi uništeni, bujica demolirala naselje, upaljen alarm (VIDEO)

Printskrin / You Tube

Jako nevreme pogodilo je sinoć Tore Del Greko uItaliji, a ulice ovog mesta izgledaju neprepoznatvljivo.

Na posebnom udaru su bile one u istorijskom centru, o čemu svedoče snimci koji kruže internetom.

JEZIVE POPLAVE POGODILE DELOVE ITALIJE, VODA NOSI SVE PRED SOBOM Putevi uništeni, bujica demolirala naselje, upaljen alarm (VIDEO)  Youtube

Ulice su prekrili potoci koji su se slivali i nosili kante i sve što što im se nađe na putu.

Nadležne službe i vatrogasciprimili su tokom noći mnogo poziva zbog plavljenja podruma i garaža, a Civilna zaštita juče je objavila žuti alarm.

Nepovoljni vremenski uslovi i danas otežavaju saobraćajni promet, a jutros su obustavljene sve brze linije, situacija je u poslednjih nekoliko sati postala još teža, pišu medji.

Sve veze brodovima ili hidrogliserima, koje saobraćaju od luke Napulj do Iskije i Pročide trenutno su potpuno obustavljene. Slična situacija je i za putovanja sa polaskom ili dolaskom u luku Pocuoli gde su kompanije otkazale sve veze za Pročidu; Moguće su samo veze za Iskiju, ali one odlaze sa velikim zakašnjenjima, u nekim slučajevima i preko sat vremena.

Teška situacija zadržaće se tokom ostatka dana s obzirom na to da će do kasno uveče vreme ostati nepromenjeno.

A vihor se stvorio popodne ispred luke Iskija, takođe viđen iz Kazamičole i sa visokih predela severne strane ostrva.

Vrtlog je na kratku udaljenost prešao more bez pričinjene štete, s obzirom na to da zbog nepovoljnih vremenskih uslova od jutros nema plovidbe čamaca, a veze brodova i hidroglisera su skoro sve otkazane.

Meteorološki fenomen je trajao nekoliko desetina sekundi.

Kurir.rs/Napoli Corierre/Preneo: D. P.