OBJAVLJEN SNIMAK HAPŠENJA ATENTATORA NA TRAMPA: Policijska kamera sve zabeležila, evo kako je izgledala dramatična akcija (VIDEO)

AP

Kancelarija šerifa Vilijama Snajdera iz oblasti Martin, objavila je snimak sa kamere policajca prilikom hapšenja Rajana Veslija Routa, koji je pokušao da ubije Donalda Trampa, u nedelju, dok je ovaj igrao golf u Palm Biču na Floridi.

Na pres konferenciji šerif Vilijam Snajder rekao je da je Rout uhapšen na autoputu broj 95 i da je to hapšenje "najvišeg prioriteta", koje je izvršeno u ovoj oblasti, preneo je portal "wptv".

"Sve raspoložive jedinice su bile angažovane u poteri. Njih verovatno oko 30 je bilo tamo. Okružili su vozilo osumnjičenog i veštim manevrom ga sklonili sa puta", rekao je Snajder.

Šerif je rekao da osumnjičeni nije vozio riskantno i da su podatke dobili od šerifa oblasti Palm Bič. Jedan od svedoka pucnjave je uslikao vozilo kojim je pobegao osumnjičeni što je pomoglo policiji da ga locira i kasnije privede.

Snajder je dodao da je Donald Tramp pozvao zamenike kako bi se lično zahvalio na hapšenju napadača. On je pozvao i da dođu na njegovo imanje Mar-a-Lago.

Podsećamo, Rajan Vesli Rout je ranije danas izveden pred sud na Floridi, o čemu je Telegraf.rs rarnije izvestio, a gde je protiv njega podignuta optužnica. ukoliko bude osuđen preti mu 15 godina robije.

Kurir.rs/Telegraf/wptv/Preneo: D. P.