NEVEROVATNO: Eksplodirali hakovani pejdžeri članova Hezbolaha! Ima mrtvih, око 2.300 povređenih! (VIDEO)

Neimenovani zvaničnik Hezbolaha, rekao je da je detonacija pejdžera "najveći proboj bezbednosti" koja se desila militantnoj grupi u skoro godinu dana rata sa Izraelom

Printscreen/Telegram

Osam ljudi je poginulo, a skoro 2.750 ranjeno u nizu istovremenih detonacija pejdžera širom Libana, rekao je danas ministar zdravlja Firas Abijad.

On je napomenuo da se 200 povređenih osoba nalazi u kritičnom stanju, prenosi Rojters.

Među povređenima se nalaze borci i medicinari Hezbolaha, a iranski mediji su preneli da je lakše povređen i ambasador Irana u Libanu Modžtaba Amani

Bezbednosni izvori su za Rojters potvrdili su ovu informaciju navodeći da pejdžere koriste članovi Hezbolaha za komunikaciju.

Među povređenima se nalaze borci i medicinari Hezbolaha.

Neimenovani zvaničnik Hezbolaha, rekao je da je reč o "najvećem proboju bezbednosti" koji se desio militantnoj grupi u skoro godinu dana rata sa Izraelom.

Novinar Rojtersa video je vozila hitne pomoći u južnim predgrađima Bejruta, dok je u okolini vladala panika.

Meštani su rekli da se poslednja eksplozija dogodila 30 minuta nakon prve, dok su neki od njih pokušavali da saznaju da li se članovi njihovih porodica nalaze među povređenima.

Bezbednosni izvor je dodao da su uređaji eksplodirali i na jugu Libana.

Izraelska vojska, koja je od prošlog oktobra, paralelno sa ratom u Gazi, razmenjivala vatru sa Hezbolahom, nije komentarisala incident.

Kurir.rs/Rojters/Agencije/Preneo: P. P. 

Bonus video:

This browser does not support the video element.

NETANJAHUOVA VLADA VUČE OPASNE POTEZE! Eksperti: Što smo bliži izborima u Americi, veća je veovatnoća SUKOBA IZRAELA I HEZBOLAHA  Kurir televizija