JAPANSKI ĐAK (10) UBIJEN ISPRED ŠKOLE U KINI! Dečak izboden nožem blizu kapije, ubica uhapšen, u Tokiju odmah pozvan ambasador na raport (VIDEO)

U kineskom gradu Šendženu izboden đak japanske škole, dečak preminuo u bolnici

Printscreen YouTube

Dečak (10), koji je pohađao japansku školu u južnom kineskom gradu Šendženu, preminuo je rano jutros od posledica napada nožem koji se desio dan ranije.

Japanski mediji prenose da je to saopštila ambasada Japana u Kini.

Navodi se da je napad usledio nakon sličnog incidenta u junu ove godine kada je muškarac napao autobus japanske škole u istočnom kineskom gradu Sudžouu u pokrajini Đijangsu.

Tada je stradala Kineskinja koja je pokušala da odbrani decu od napadača, a još dve osobe su ranjene.

Lin Đijan, portparol kineskog Ministarstva spoljnih poslova, izjavio je juče da je japanski đak izboden kada ga je 44-godišnji muškarac identifikovan samo kao Džong napao na oko 200 metara od školske kapije i da je dečak odmah prebačen u bolnicu.

Printscreen YouTube 

  Napadač je uhapšen, a iako je u policijskom izveštaju navedeno kineskom prezime deteta, iz generalnog konzulata Japana u Guangdžouu je potvrđeno da je u pitanju japanski državljanin.

CNN prenosi izjavu šefice japanske diplomatije Joko Kamikave da je "činjenica da je nešto tako odvratno počinjeno nad detetom koje je išlo u školu je istinski za žaljenje".

- Mi ovaj incident shvatamo veoma ozbiljno i ponovo smo zatražili od kineske strane da osigura bezbednost japanskih državljana - poručila je Kamikava.

Njen zamenik Masataka Okano sinoć je pozvao na raport u Ministarstvo spoljnih poslova Japana kineskog ambasadora Vu Đijanghaoa i izrazio mu "duboku zabrinutost" zbog ovog zločina.

(Kurir.rs/The Japan Times/CNN/Preveo i priredio: N. V.)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

IMAO 12 GODINA KADA SU MU TRAŽILI DA IZBODE ROĐAKA! Jeziva ispovest bivšeg člana sekte koja ledi krv u žilama: SPALILI SU MI KUĆU  Kurir televizija

A 10-year-old boy attending a Japanese school in southern China has died after being stabbed on his way to class on Wednesday, according to Tokyo’s foreign minister, in the second knife attack near a Japanese school in the country in recent months.

The boy was attacked by a man about 200 meters (650 feet) from the gates of the Japanese school in Shenzhen, a tech-hub metropolis home to many Japanese businesses, according to China’s foreign ministry.

A 44-year-old suspect was apprehended at the scene and taken into custody, police in the city said in a statement.

Japanese and Chinese authorities did not specify the nationality of the victim. But Japanese nationality is required for enrollment at the Shenzhen Japanese School, according to its website.

“The fact that such a despicable act was committed against a child on his way to school is truly regrettable,” Japan’s Foreign Minister Yoko Kamikawa told reporters Thursday.

“We take this incident extremely seriously, and we have once again requested that the Chinese side ensure the safety of Japanese nationals.”