KO ĆE PRVI DO ZELENSKOG: Stiže u Ameriku, Tramp kazao da će se "verovatno" videti, a onda i Kamala odmah najavila sastanak s ukrajinskim predsednikom

I republikanski kandidat Donald Tramp i demokratska kandidatkinja Kamala Haris najavili sastanak s ukrajinskimk predsednikom Volodimirom Zelenskim tokom njegove posete SAD

EPA Ronald Wittek, AP Jacquelyn Martin, AP Frank Franklin Ii

Kamala Haris, američka potpredsednica i kandidatkinja Demokratske partije na predsedničkim izborima u novembru, trebalo bi naredne nedelje da se sastane u Vašingtonu s ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

To je objavio CNN, pozivajući se na tri izvora upoznata sa planiranjem sastanka.

Navodi se da susret Haris i Zelenskog stiže u trenutku porasta zabrinutosti u vezi s uticajem rezultata izbora u SAD na rat Rusije i Ukrajine i američku politiku prema Kijevu koji traži dodatna sredstav od saveznika.

Džon Kirbi, portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće, kazao je juče da bi sastanak Haris sa Zelenskim mogao da bude prilika za nju da se predstavi predsedniku Ukrajine.

Printscreen X 

- Znam da se ona u par navrata srela licem u lice sa predsednikom Zelenskim i znam da je pričala telefonom sa njim. Ne sumnjam da će imati još jedan razgovor ukoliko se ukaže prilika, ali za to morate da pitate njeno osoblje - rekao je Kirbi novinarima.

AP/Alex Brandon 

CNN navodi da je prethodno Donald Tramp, bivši američki predsednik i republikanski kandidat za Belu kuću, izjavio da će se "verovatno" sastati sa Zelenskim naredne nedelje dok ovaj bude u poseti SAD.

AP Alex Brandon 

  Podseća se da je Tramp u julu razgovarao s ukrajinskim predsednikom, ali da se nisu sreli uživo otkad je Trampu 2021. istekla predsednička funkcija.

(Kurir.rs/CNN/Preveo i priredio: N.V.)

 BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Vučić se sastao sa Zelenskim u Londonu  Video plus