"Ulice postaju reke, vetrovi od 100 kilometara na sat prave oluje" Arhitetka Jelena Todorović uživo iz Italije: Alarmanta situacija u ovom delu Evrope

AP Stefano Porta

A intenzivne oluje koje pogađaju centralnu Evropu stigle su i do Italije, gde su u većem delu zemlje izdata upozorenja na jake kiše i vetrove, a poplave su već prijavljene u centralnom gradu Peskari.

Više o situaciji u Italiji pričala je arhitekta Jelena Todorović za jutarnji program Kurir televizije.

This browser does not support the video element.

"Ulice postaju reke, vetrovi od 100 kilometara na sat prave oluje" Arhitetka Jelena Todorović uživo iz Italije: Alarmanta situacija u ovom delu Evrope  Kurir televizija

- To više nisu kiše, to su oluje gde u minutu padne tolika količina kiše da maltene sve poplavi. Nažalost, gradovi nisu u stanju da  prihvate sve tu vode, a ja živim u Napulju gde je bilo užasno toplo leto, a ta toplota koja se stvorila u atmosferi dovodi do toga da padavine ne mogu da se okarakterišu kao kiše, jako su jaki vetrovi, preko 100 kilometara na čas, tako da se dešava sve i svašta. Kod nas ima upozorenje što se tiče zaštite civila i svi smo obavešteni u svakom trenutku, iako ne možemo ništa protiv toga, trudimo se da ostanemo u kućama kada sve to krene. Ne postoje neke konkretne mere, već kada krene oluja, svi gledaju da budu u nekom prostoru, s obzirom na to da su ulice neprohodne jer postanu maltene reke.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir.rs

This browser does not support the video element.

Poplava  MONDO/Jana Desovski