OGLASIO SE NAVODNI PROIZVOĐAČ PEJDŽERA SA TAJVANA?! Lutovac: Bio veoma ljut, tvrdi da ih je proizvela druga firma! Izraelci sve pažljivo isplanirali

Profimedia, Printscreen/X

U akciji, kako se sumnja, izraelske bezbednosne službe Mosad sa eksplozijom hiljadama pejdžera koje su koristili pripadnici Hezbolaha poginulo je 12, a povređeno VIŠE OD 3.000 ljudi. Ovo je prema svim dosadašnjim informacijama ogroman proboj bezbednosnih mera Hezbolaha.

Eksplozije su započele u južnom Bejrutu i nekoliko drugih libanskih oblasti u utorak posle podne oko 15:45 po lokalnom vremenu. Svedoci su govorili da su videli kako dim kulja iz džepova ljudi, pre nego što su ugledali male eksplozije koje su zvučale kao petarde ili pucnji iz vatrenog oružja.

Šta ova akcija znači za nastavak sukoba na Bliskom istoku i gde su granice modernog ratovanja?

Na ovo i druga pitanja u emisiji Puls Srbije odgovarali su stručnjak za bezbednost Darko Trifunović i specijalistа za bezbednost i kontraterorizam, prof. dr Svetislav Lutovac.

Kurir Televizija 

- Ovo je domnstracija rada jedne od najboljih obaveštajnih službi na svetu. Kada su Hezbolasi shvatili da treba da pređu sa mobilnih telefona na manje napredna sredstva komunikacije, odmah se sadejstvom diplomatije i službi pojavio čovek koji je nudio dobavljačima Hezbolaha najbolje pejdžere po najprimamljivijoj ceni. Iz tih lukrativnih razloga niko se nije usudio da pogleda kakvi su to uređaji. Ali i da je pogledao, pokazalo se da je nauka u sadejstvu sa sektorom bezbednosti veoma važna. Vidite kakvi su to eksplozivi. To i mi pokušavamo da u sadejstvu sa naučnicima razvijamo sredstva za sajber ratove - rekao je Trifunović. 

Lutovac je naveo reči navodnog proizvođača pejdžera sa Tajvana: 

Kurir Televizija 

- Radi se o pejdžerima tajvanske proizvodnje, ali vlasnik se javio i veoma je ljut zbog prozivke njegove kompanjie. Objasnio je da se radi u stvari o jednoj firmi u Budimpešti i Mađarskoj, da je tu jedna četresetogodišnja žena koja se pojavljuje u nekim prostorijama. Radi se očigledno o tome da je to Mosad koja je centralna obaveštajna služba koja je to pažljivo i dobro izvela. 

This browser does not support the video element.

OGLASIO SE NAVODNI PROIZVOĐAČ PEJDŽERA SA TAJVANA?! Lutovac: Bio veoma ljut, tvrdi da ih je proizvela druga firma! Izraelci sve pažljivo isplanirali  kurir televizija

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"Ko je imao pravo da minimalizuje smrt mog sina, zašto njegova obdukcija nije naređena?!" Bolna ispovest majke mladića koji je nastradao na Brankovom mostu  kurir televizija