OVO JE OBJAVA RATA! Vođa Hezbolaha se obratio posle eksplozija pejdžera: Izrael je prešao sve crvene linije!

On je poručio da je "izraelski neprijatelj ciljao mnoge pejdžere" i tako "zapravo prešao sve crvene linije"

AP

Vođa Hezbolaha Hasan Nasralah obratio se pripadnicima ove militantne grupe i građanima Libana nakon serije eksplozija pejdžera i drugih elektronskih uređaja, za šta je okrivio Izrael.

- Ono što me je navelo da danas govorim su događaji koji su se odigrali u protekla dva dana, a za to su potrebne reči, procena i stav. Ono što se dogodilo u poslednjih nekoliko dana očigledno zahteva da zauzmemo stav - rekao je Nasralah na početku svog govora.

On je poručio da je "izraelski neprijatelj ciljao mnoge pejdžere" i tako "zapravo prešao sve crvene linije".

Dodao je kako su se eksplozije "dogodile u bolnicama i apotekama, na pijacama, u prodavnicama, u kućama, u automobilima, te u ulicama gde su bili brojni civili, žene i deca".

- Svedoci smo velikog masakra širom zemlje, masakra bez presedana. Izraelci su prekršili sva pravila sukoba - poručio je Nasralah, ističući da su "Izraelci nameravali da ubiju 5.000 ljudi u trenutku.

Kako javlja BBC, sirene za vazdušni napad čule su se u Libanu i na severu Izraela, kao i da izraelska vojska (IDF) izvodi udare na Liban u trenucima dok Nasralah drži govor.

Nasralah u svom obraćanju sugeriše da je broj poginulih i ranjenih mogao biti veći, jer neki pejdžeri nisu bili podeljeni, a drugi nisu bili u blizini članova Hezbolaha kad su eksplodirali.

On napade na komunikacione uređaje naziva "ratnim zločinima ili "barem objavom rata".

Kurir.rs/Agencije/BBC/Preneo: P. P:.

 Bonus video:

This browser does not support the video element.

"U našim telefonima se nalaze tri od pet elemenata eksploziva!" Kako je došlo do tragedije zbog Hezbolahovih pejdžera? Kočović: Operacija možda trajala godinama  Kurir televizija