ZAKLJUČALA SE U AUTU: Roditelji u panici, a devojčica (2) se sita izigrala!

SAMA U KOLIMA

ZAKLJUČALA SE U AUTU: Roditelji u panici, a devojčica (2) se sita izigrala!

Austrija -
Anastasija je preskočila na vozačevo sedište i tada sela na ključ zbog čega su se automatski zaključala sva vrata pa je morao radnik Auto-moto saveza da je oslobađa

BEČ - Dvogodišnju Anastasiju koja se zaključala u automobilu svojih roditelja morali su da spasavaju radnici austrijskog Auto-moto saveza (ÖAMTC).

Roditelji devojčice na kratko su izašli iz automobila parkiranog ispred njihovog stana u ulici Nikolaus-Piti-Gase (Nikolaus-Pytty-Gasse) u 14. bečkoj opštini. Dete je iskoristilo trenutak njihove nepažnje i preskočilo na vozačevo sedište na kome se nalazio ključ, na koji je Anastasija sela.

Centralni sistem odmah je automatski zaključao sva vrata, pa roditelji nisu mogli da uđu u automobil. Nastala je panika. Par je bezuspešno pokušavao da ubedi i nateraju devojčicu da pritisne dugme za otključavanje vrata. Posle nekog vremena morali u pomoć da pozovu Auto-moto savez, koji je smesta poslao svog radnika.

„Iskreno rečeno dobro sam se namučio da dođem do ključa kola jer je dete sedelo na njemu bez namere da se pomeri. Da bude još gore Anastasija je sve shvatila kao igru", kaže uz smeh Robert Recner (Robert Rezner), iskusni radnik ÖAMTC.

"Uspeo sam nekako da provučem žicu kroz izuzetno mali otvor prozora kako bih pokušao da dohvatim ključ, ali nestašna devojčica je i dalje sedeći na ključu i pokušavala da uhvati žicu i igra se sa njom.

Posle dvadesetak minuta roditelji su nekako uspeli da ubede Anastasiju da pređe na mesto suvozača, a Recner ja tada "upecao" ključ i uspeo da otvori automobil.

„Ako mene pitate Anastasija je vrlo živahno dete“, rekao ej na kraju akcije Recner

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track