ZA PRIMER: Socijalna zaštita preduzetnika u Austriji najbolja u Evropi!

Bez premca

ZA PRIMER: Socijalna zaštita preduzetnika u Austriji najbolja u Evropi!

Austrija -
Austrija je takođe jedina država koja pokriva rizik od gubitka posla u slučaju bolesti i pruža mogućnost osiguranja u slučaju nesreće

BEČ - Privrednici u Austriji natprosečno su zaštićeni po pitanju socijalnog osiguranja, pokazalo je najnovije istraživanje.

Austrijanci su na prvom mestu u Evropi po socijalnoj zaštiti privrednika, u čemu su prestigli i skandinavske zemlje koje su do sada prednjačile.

Razlog za to je zakonsko socijalno osiguranje koje pruža zaštitu u slučaju gubitka posla, ženama prilikom odlaska na trudničko bolovanje, prilikom zdravstvenih problema, povreda pri radu, invaliditeta ili smrti.

Austrija je takođe jedina država koja pokriva rizik od gubitka posla u slučaju bolesti i pruža mogućnost osiguranja u slučaju nesreće.

Kristof Lajtl (Christoph Leitl), Predsednik privredne komore Austrije, tvrdi da je za taj uspeh zaslužna dosledna politika njihove ustanove, ali u istom dahu dodaje da postoje još brojne mogućnosti poboljšanja uslova rada za preduzetnike:

"Broj privrednika u Austriji konstantno raste, što nas raduje. Ali, istovremeno znamo da pre svega mali privrednici teško izlaze na kraj sa visokim doprinosima za socijalno osiguranje. Samo smanjenje njihovog obaveznog plaćanje penzionom i zdravstvenom fondu moglo bi da im znatno popravi budžet i olakša svakodnevno poslovanje. Za to vredi i za to ćemo se i dalje boriti", rekao je Lajtl.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track