BEČ -Bečki policajac, koji je dežurao u stanici u nedelju, ostao je šokiran posle jednog telefonskog poziva

Naime u nedelju, oko 15.30 sati zazvonio je telefon u policijskoj stanici i javio se muškarac srpski državljanin koji je priznao da je izvršio dvostruko ubistvo u svojoj domovini.

Mladić (20) je saopštio policajcu da je u februaru sa još jednim momkom (17) ubio stariji bračni par u Srbiji. Priznao je da su to uradili jer su mislili da starci imaju novac i da su hteli da ih opljačkaju.

Policajac je odmah stupio u kontakt sa srpskim kolegama kako bi proverio da li nepoznati pozivalac govori istinu ili je to samo neukusna šala. Međutim na njegovo zaprepašćenje od srpske policije je saznao da su zaista u jednom selu jugoistočno od Beograda, u blizini granice sa Rumunijom ubijeni muži i njegova supruga. Rečeno mu je i da je sedamnaestogodišnjak već uhapšen a da srpska policija traga za njegovim starijim saučesnikom.

Dvadesetogodišnjak koji se sam prijavio bečkoj policiji rekao je da je došao u Beč kako bi se pozdravio i oprostio sa ocem koji živi u austrijskoj prestonici, pre nego što ode na robiju, izjavio je portparol bečke policije., i dodao da je to najverovatnije uradio zbog griže savesti i iz straha i da nije znao da je njegov saučesnik već uhapšen u Srbiji.

(V. S.)