OD DANAS U AUSTRIJI NOVE MERE ZA NEVAKCINISANE Kazne za nepoštovanje PAPRENE!
Foto: Robert Harding Productions / robertharding / Profimedia

KORONA

OD DANAS U AUSTRIJI NOVE MERE ZA NEVAKCINISANE Kazne za nepoštovanje PAPRENE!

Austrija -

Zbog velikog broja obolelih od korone, u Austriji je u ponedeljak na snagu stupio lokdaun za nevakcinisane, čije će se kršenje kažnjavati sa 1.450 eura, a vlada razmatra i uvođenje policijskog časa.

Brojke u Austriji rastu, u nedelju je evidentirano više od 11.552 slučaja zaraze, a sedmodnevna incidencija na 100.000 ljudi popela se na gotovo 850.

Osobe koje nisu vakcinisane ili oni koji su preležali kovid u Austriji od danas smeju da napuste svoje domove u posebnim slučajevima kao što su nabavka namirnica, poseta lekaru ili apoteci ili odlaska na posao.

Poštivanje ove mere će se striktno proveravati, a prekršaji će biti kažnjeni kaznama do 1.450 eura.

Mere izolacije biće na snazi ​​za početno razdoblje od 10 dana, a usvojile su ih pokrajinske i savezna vlade, ali kancelar Alekander Šalenberg je rekao da su pojedine pokrajine slobodne da postave još stroža pravila.

Glavni grad Beč već je najavio da će uvesti dodatna pravila koja zahtevaju PCR test od vakcinisanih i onih koji su preležali kovid koji izlaze noću u zatvorene prostore i na svim događajima na koje dolazi više od 25 ljudi.

Nadamo se da će ovo da podstakne vakcinisanje. Dosadašnjim pooštravanjem mera već je zabeležen skok u vakcinaciji, rekao je kancelar.

U Austriji je trenutno vakcinisano oko 65 odstostanovništva.

Austrijska vlada razmatra i uvođenje policijskog časa noću. Odluka o tom potezu, koji bi se odnosio na celu zemlju, biće donesena u sredu, rekao je austrijski ministar zdravlja.

Ograničenje će se primenjivati ​​od 22 sata, rekao je.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja