AUSTRIJA IDE U TOTALNI LOKDAUN! Nacionalno zatvaranje kreće u ponedeljak, a naređena je OBAVEZNA VAKCINACIJA svih!
Foto: Printscreen YT

koronavirus

AUSTRIJA IDE U TOTALNI LOKDAUN! Nacionalno zatvaranje kreće u ponedeljak, a naređena je OBAVEZNA VAKCINACIJA svih!

Austrija -

Cela Austrija, i vakcinisani i nevakcinisani, od ponedeljka će biti zatvorena. a vakcinacija će biti obavezna!

Kako prenosi Raša tudej, zatvaranje će potrajati 10 dana, a potom će biti razmatrano njegovo produženje, dok će cela populacija morati da se vakciniše od 1. februara.

Lokalni mediji su preneli da su zvaničnici noćas na sastanku na Ahenskom jezeru razmatrali različite scenarije u borbi protiv koronavirusa, ukljućujući potpuni lokdaun.

Kako navodi list Hojte, očekuje se zatvaranje ugostiteljskih objekata i uslužnih delatnosti, dok bi škole i vrtići trebalo da budu otvoreni samo za decu radnika zaposlenih u delatnostima od esencijalnog značaja za funkcionisanje društva.

Jedino što će radilti su supermarketi i apoteke. Kretanje je zabranjeno, osim za odlazak u nabavku namirnica, u apoteku ili do lekara.

Takvo zatvaranje bi trebalo da potraje najmanje 10 dana, a po isteku tog roka odlučivaće se da li će biti protuženo za još 10 dana.

Austrijski mediji navode da će zabrana kretanja za nevakcinisane ostati na snazi nezavisno od lokdauna za celu populaciju.

Austrija je danas postala prva zemlja EU u kojoj je obavezna vakcinacija,naveo je ORF.

Dve austrijske regije najpogođenije pandemijom koronavirusa, Salcburg i Gornja Austrija, već su najavile da će od ponedeljka uvesti karantin za celu populaciju.

Austrija je imala 15.145 novih slučajeva zaraze. U Salcburgu ih je bilo 1700, a u Gornjoj Austriji 1600. Obe regije imaju najnižu stopu vakcinisanih u zemlji.

Kurir.rs/Hina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja